https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Gornja Radgona bo za programe športa namenila slabih 500 tisoč evrov

26.06.2023 ob 10:45  

V četrtek, 22. junija 2023, je v veliki dvorani Doma gasilcev in civilne zaščite v Gornji Radgoni potekala 5. redna seja Občinskega sveta Občine Gornja Radgona.

Občinski svet Občine Gornja Radgona je zasedal na 5. redni seji Občinskega sveta. Uvodoma, po pozdravu županje Urške Mauko Tuš, se ugotovi prisotnost in sklepčnost. Ob prisotnosti vseh 21 članov Občinskega sveta je občinski svet sklepčen. Ta uvodoma obravnava in sprejme dnevni red 5. redne seje ter zapisnik 4. redne seje Občinskega sveta Občine Gornja Radgona.

V nadaljevanju Občinski svet obravnava naslednje sklepe:

Občinski svet Občine Gornja Radgona je obravnaval in sprejel na znanje Končno poročilo o opravljeni redni notranji reviziji poslovanja Občine Gornja Radgona – pregled poslovanja občine za leto 2022, ki ga je na podlagi opravljene revizije izdal Inštitut za javno finančno pravo, obrazložitev pa je podal direktor Aleksander Kupljenik.

Z revizijo so bile sicer ugotovljene določene napake in pomanjkljivosti, ki po obsegu niso bistvene, poleg tega so bile večinoma že odpravljene v času izvedbe revizije. Po vsebini ne gre za napake, ki bi pomembno vplivale na gospodarno in/ali zakonito porabo sredstev.

Povzetek ugotovitev je prikazan v naslednji grafiki (barvna lestvica ponazarja stopnjo tveganj na revidiranih področjih poslovanja občine).


Vir: Poročilo o opravljeni redni notranji reviziji poslovanja Občine Gornja Radgona

Občinski svet Občine Gornja Radgona je soglasno sprejel predlog Odloka o proračunu Občine Gornja Radgona za leto 2023, vključno z vsemi bilancami in obveznimi prilogami. Po skrajšanem postopku je bil sprejet predlog Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v občini Gornja Radgona. Soglasno je bil sprejet predlagani Letni program športa v občini Gornja Radgona za leto 2023, na podlagi katerega bo občina za športne programe in področje športa namenila slabih 500 tisoč evrov.

Predlog sklepa o potrditvi Elaborata o oblikovanju cen izvajanja storitev obvezne GJS zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov, na podlagi katerega bi se storitev zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov zvišala za 0,76 evra/mesec, cena zbiranja biološko razgradljivih odpadkov pa bi bila višja za 1,88 evra/mesec, ni bil sprejet.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.