https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina bo prispevala zemljišče za izgradnjo doma starejših na Kobilju

25.09.2023 ob 7:30  

V četrtek, 21. septembra 2023, je v sejni sobi župana Občine Kobilje potekala 6. redna seja Občinskega sveta Občine Kobilje, na kateri so svetniki med drugim potrdili prenos občinskega zemljišča v velikosti 2261 kvadratnih metrov na državo, in sicer za potrebe postavitve Doma starejših Kobilje. 

Občinski svet Občine Kobilje je zasedal na 6. redni seji Občinskega sveta. Na seji so bili sprejeti vsi predlagani sklepi. Sejo je vodil župan Darko Horvat, ki je ugotovil prisotnost šestih članov in članic Občinskega sveta in posledično sklepčnost.

Občinski svet je uvodoma obravnaval in sprejel dnevni red 6. redne seje ter obravnaval in potrdil zapisnik 5. redne seje Občinskega sveta Občine Kobilje.

Občinski svet se je nadalje seznanil s sklepom Ministrstva za solidarno prihodnost za gradnjo enote doma starejših Kobilje in sprejel Dopolnitve načrta ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Kobilje za leto 2023, na podlagi katerega bo občina brezplačno prenesla nezazidano stavbno zemljišče v lasti občine v last Republike Slovenije za namen izgradnje stavbe - doma starejših v Kobilju.

Vrednost nepremičnin, ki se bodo brezplačno prenesla se je določila na podlagi dokumenta Poročilo o oceni tržne vrednosti pravic na nepremičnini pooblaščenih ocenjevalcev – avgust 2023. Ocenjena vrednost zemljišča velikosti 2.261 kvadratnih metrov znaša 50.120,00 evrov. 

Vir: GURS

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo javni razpis za sofinanciranje gradnje objektov za zagotovitev varnega okolja bivanja za osebe, ki so odvisne od pomoči drugih. Sredstva za sofinanciranje investicijskih projektov je med drugim prejel tudi Dom starejših Lendava za enote v Šalovcih in na Kobilju, ki bo za gradnjo bivalne enote Kobilje prejel 2.932.511,76 evra, v kateri bo na voljo 24 mest.

Foto: ZEU.si

Svetniki so se v nadaljevanju seznanili z idejno zasnovo večstanovanjskega objekta na lokaciji starega zadružnega doma, ki jo je pripravilo podjetje ZEU Murska Sobota in z idejno zasnovo novega mosta čez kobiljski potok, ki jo je pripravilo podjetje PROJEKT T inženiring Lendava.

Občinski svet je sprejel sklep, da bo Občina Kobilje zagotavljala sredstva za dodano strokovno pomoč delovnega mesta Učitelj v deležu 0,136 v oddelku s trojno kombinacijo v šolskem letu 2023/2024 v okvirni višini 1.620 evrov za leto 2023 in 4.860 evrov v letu 2024, s čimer se omogočajo 4 dodatne ure strokovne pomoči na teden v oddelku s trojno kombinacijo.

Sprejet je bil sklep, da se Občini Luče nakaže donacija v znesku 512 evrov za odpravo posledic po poplavah in da se ugodi prošnji Društva upokojencev Kobilje za dodatna sredstva za kritje stroškov prehodnega pokala Občine Kobilje in sicer v znesku 169,21 evra.

Tomaž Zver pove, da bi PGD Kobilje radi postavili gasilski muzej na občinski parceli št. 2995/3. Zato bi potrebovali soglasje za postavitev le- tega. Občinski svet Občine Kobilje je dal soglasje k postavitvi gasilskega muzeja v ta namen se sklene pogodba o brezplačnem najemu zemljišča.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.