https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: »Ka Te Trga« bo jutri predstavila svoj prvi avtorski album »Đumbus«

30.11.2023 ob 9:30  

Prekmurska angažirana skupina »Ka Te Trga« bo jutri na koncertu v Mladinskem centru Gornja Radgona predstavila skladbe z njihove prve zgoščenke z naslovom Đumbus. Danes ekskluzivno predstavljamo njihovo prvo skladbo Vuhun z omenjenega albuma »Đumbus.«

Zgoščenka je izšla v samozaložbi, skladbe so posneli v živo na odru MIKKa Murska Sobota. Za snemanje je poskrbel Kristjan Ivanov, za produkcijo in mastering pa Dejan Berden. Zgoščenka bo od petka dosegljiva na vseh glasbenih platformah s pretočno glasbo, v kratkem pa tudi v trdi obliki. 

Skladbe so nastajale v obdobju zadnjih dveh let, ko so se tudi mladi soočali s »čudnim« dogajanjem v družbi. Svoje poglede so zaokrožili v skladbah Vuhun, Boža Mater, Si Proti Sen, Stih Črnila, Getto in drugimi. Na zgoščenki Đumbus so objavljene prve štiri. Za izražanje so izbrali prekmursko narečje, kar jih zagotovo dela unikatne na današnji glasbeni sceni. 

Ekskluzivno predstavljamo danes njihovo prvo skladbo Vuhun z omenjenega albuma »Đumbus.«

Skupina Ka Te Trga je nastala v koronskem času, leta 2021, ko so se združili Tine Lukač – kitara in glas, Matevž Filipič – električna bas kitara in Vitja Rodež – bobni. V začetku so preigravali skladbe drugih avtorjev, kmalu pa so ugotovili, da imajo sami kaj za povedati in se posvetili pisanju svojih skladb. Tako so nastale skladbe z angažirano aktualno vsebino, s katerimi fantje sporočajo svoja stališča, poglede in mnenja na aktualna dogajanja v družbi in svetu.

Avtor besedil je Tine Lukač, glasbo in aranžmaje pa prispevajo vsi trije člani. Za skupino je že kar nekaj odmevnih koncertov, med drugim so sodelovali na Špiligi v organizaciji Kina Šiška, Festivalu Lent, Radenskem maratonu treh src, MIKK Murska Sobota, Grossmanovem festivalu in še marsikje.

FOTO: Arhiv skupine.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.