https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Rakičanu je potekala mednarodna konferenca »Prehrana, gibanje in zdravje 2023«

01.12.2023 ob 10:25  

RIS Dvorec Rakičan je letos organiziral že XIV. mednarodno konferenco »Prehrana, gibanje in zdravje«, ki je potekala od 20. novembra do 24. novembra 2023. Vseh pet dni je mednarodna konferenca potekala na daljavo preko spletnega online webinar orodja Zoom, v torek, 21. novembra 2023, in sredo, 22. novembra 2023, pa je potekala tudi v živo na lokaciji RIS Dvorca Rakičan.

Na konferenci so sodelovali strokovnjaki iz Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine in Rusije. Skupno je bilo predstavljenih 209 prispevkov, od tega 10 znanstvenih in 199 strokovnih, s čimer je konferenca povezala 220 avtorjev iz 4 držav, kar kaže na njeno dobro vpetost v mednarodno okolje.

V programu konference so bile izpostavljene različne teme, povezane s prehrano, gibanjem in zdravjem. Predstavitve so zajemale širok spekter strokovnih in znanstvenih dognanj, ki so pomembno prispevali k razumevanju in izboljšanju teh področij. Mednarodna udeležba in raznolikost predstavljenih prispevkov sta doprinesli k bogatemu izmenjavanju znanj in izkušenj, kar je poudarilo pomen meddisciplinarnega sodelovanja in raziskovanja za spodbujanje boljšega zdravja in dobrega počutja.

V RIS Dvorcu Rakičan na letni ravni že tradicionalno organizirajo tri mednarodne konference. V mesecu marcu 2024 bodo izvedli mednarodno konferenco "Ekologija za boljši jutri", v mesecu juniju 2024 bodo izvedli mednarodno konferenco "Izzivi in težave sodobne družbe" ter v novembru 2024 bo na sporedu še mednarodna konferenca "Prehrana gibanje in zdravje."

 FOTO: RIS Dvorec Rakičan. 

 

    Fotogalerija