https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Družbena odgovornost podjetij

12.12.2023 ob 16:50  

Zveza društev za gospodarsko pravo Slovenije, v sodelovanju z Društvom pravnikov iz županije Zala iz Madžarske, je organizirala strokovni posvet na vse bolj uveljavljeno in pomembno temo »Družbena odgovornost podjetij«.

 

Cilj posveta je bil ozaveščanje pomembnosti obravnavana tematike, razprava in sprejemanje odločitev k družbeno odgovornemu ravnanju podjetij, njihovih poslovodnih oseb, kakor tudi ponovna obuditev stikov s pravniki sosednjih držav in dogovor o sodelovanju v prihodnje.

Posvet se je začel v podjetju Murexin v Puconcih in nadaljeval v RIS Dvorcu Rakičan.

S strani Zveze društev za gospodarsko pravo Slovenije je bil predstavljen prispevek na temo DRUŽBENA ODGOVORNOST PODJETIJ DO ZAPOSLENIH, DRUŽBENEGA TER NARAVNEGA OKOLJA. Vsebinsko-teoretični del, pravno podlago družbene odgovornosti podjetij ter praktični prikaz družbeno odgovornega ravnanja v podjetju sta predstavila dr. Borut Bratina (redni profesor za pravo na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru) in Jernej Kuzmič (univ. dipl. pravnik, Prokurist in vodja pravne službe v družbi Murexin d.o.o., predsednik Pravniškega društva Pomurja). 

S strani Društva pravnikov iz županije Zala pa je prispevek na temo ODGOVORNO RAVNANJE GOSPODARSKIH DRUŽB V LUČI EVROPSKEGA ZELENEGA DOGOVORA podal Dr. Ferencz Barnabás (asistent na Pravni fakulteti Univerze v Pecsu, katedra za finančno in gospodarsko pravo).

Ena izmed sklepnih mislih posveta je bila: »Kljub dejstvu, da družbena odgovornost poslovanja zasebnih podjetij zakonsko še ni urejena, pa ugotavljamo, da v posameznih primerih že obstaja družbeno odgovorno ravnaje le teh, predvsem kot moralna in etična odgovornost poslovodij. K temu verjetno prispeva zavedanje, da je srednje in dolgoročni obstoj ter uspeh podjetij odvisen od ustreznega ravnovesja med ustvarjenjem dobička in odgovornim ravnanjem,« so sporočili iz Zveze društev za gospodarsko pravo Slovenije.

Foto: Zveza društev za gospodarsko pravo Slovenije

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2023 ob 0:55 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.