https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odslej brezplačni prevozi za starejše tudi v tej občini

06.12.2023 ob 6:05  

V ponedeljek, 11. decembra, se bodo v občini Sveti Jurij ob Ščavnici pričeli izvajati brezplačni prevozi za starejše - prostofer.

Prostofer (prostovoljni šofer) je vseslovenski trajnostni projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne morejo uporabljati javnih ter plačljivih prevoznih sredstev, s tistimi starejšimi aktivnimi vozniki, ki radi priskočijo na pomoč.

Namenjen je vsem tistim starejšim, ki nimajo lastnega prevoza in ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke ter slabe povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, javnih ustanov in nujnih opravkov.

S prostoferjem se lahko odpravite k zdravniku, v lekarno, na banko ali na pošto ter druge javne ustanove, pa tudi v trgovino in na pokopališče znotraj občine bivanja. Za prevoz izven občine bivanja pa so ti prevozi na voljo zgolj za nujne preglede v slovenskih bolnišnicah in obisk javnih ustanov, ki jih ni v domači občini.

Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov.

Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve na brezplačno številko 080 10 10. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

Foto: Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.