https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta konec tedna dogaja v Pomurju

08.12.2023 ob 11:45  

Tudi ta vikend se bodo zvrstili številni dogodki in prireditve. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili kam se lahko odpravite. 

Petek, 8. december

Fotografska razstava: V zlatem rezu 2023

Ob 18. uri se lahko udeležite odprtja fotografske razstave Fotokluba Proportio divina v Gornji Radgoni z naslovom V zlatem rezu 2023, ki bo potekala v galeriji Doma kulture Gornja Radgona. Razstava bo v odpiralnem času Zavoda Kultprotur na ogled od 5. 1. 2024.

Stand-up komedija Vid Valič: STRAST, DOJENČEK IN ROMPOMPOM

V Gledališču Park Murska Sobota se ob 20. uri lahko udeležite avtorske stand-up komedije Vida Valiča, z naslovom STRAST, DOJENČEK IN ROMPOMPOM. V tej osebno izpovedni komediji bo Vid iskal odgovore na ta vprašanja in vam obenem zaupal tudi, kako uspavati dojenčka v manj kot petih minutah.

Sobota, 9. december

Predbožični koncert Perpetuum Jazzile

V športni dvorani OŠ I. Murska Sobota bo od 20. ure naprej potekal predbožični koncert skupine Perpetuum Jazzile, kjer bomo prisluhnili interpretacijam svetovnih uspešnic iz najrazličnejših žanrov.

GunsnRoses Tribute

Bunker Murska Sobota vas ob 21. uri vabi, da doživite pristno energijo rocknrolla z GunsnRoses Tribute skupino. Guns n Roses, legendarna rock skupina, ki je zaznamovala glasbeno sceno, bo oživela v izvedbi vrhunskega tribute banda. Skupaj boste doživeli njihove največje uspešnice, kot so "Sweet Child o Mine," "November Rain," in "Welcome to the Jungle."

Predavanje: Murska republika in Vilmoš Tkalec

MIKK Murska Sobota vas ob 10. uri vabi na predavanje z naslovom Murska republika in Vilmoš Tkalec, ki ga bo vodil zgodovinar Darjan Lorenčič. Na dogodku se bo zgodovinar mag. Darjan Lorenčič osredotočil na prelomno leto v prekmurski zgodovini, na Vilmoša Tkalca in na njegovo ustanovitev kratkoživeče Murske republike, s posebnim poudarkom na vprašanju, ali je bil Tkalec junak ali avanturist, ki se je znašel ob pravem času na pravem mestu ter izkoristil zgodovinski trenutek. 

Glasbeni večer z Bass fightersi

Zvečer ob 22. uri pa se v klubskih prostorih MIKK-a lahko udeležite glasbenega večera z Bass fightersi. Za glasbo bodo skrbeli izbrani DJ-ji Nukleus, Spencah, Wooga in Yasha. 

Nedelja, 10. december

Predbožični bazar

Zjutraj od 10. ure naprej lahko ustvarjate božične in novoletne okraske na Predbožičnem bazarju v Apačah. Lahko ustvarjate z ovčjo volno, tekstilom, slanim testom in ustvarite tudi ogrlice iz blaga. 

Koncert Na pragu Goričkega

Ob 14. uri vas Turistično kulturno in športno društvo Pečarovci vabi na 17. tradicionalni koncert Na pragu Goričkega, ki bo potekal v vaško-gasilskem domu Pečarovci.

Adventno-božični koncert skupine Evterpe

Vokalna skupina Evterpe letos spet prireja adventno-božični koncert. Z velikim veseljem vas vabijo, da se jim pridružite v nedeljo, 10. decembra, ob 17. uri, v kulturni dvorani v Črenšovcih. Na odru se jim bodo kot gostje pridružili vokalni kvintet Aeternum.

Čarobni december v Križevcih

Ob 18. uri vas Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru vabi v dvorano Kulturnega doma Križevci pri Ljutomeru na prireditev Čarobni december. 

Lions klub Murska Sobota v Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti organizira tradicionalni božični koncert. Prihaja eden in edini Oto Pestner, slovenski pevec, skladatelj in aranžer zabavne glasbe. Koncert se začne ob 17. uri.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2023 ob 16:43 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.