https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Gornji Radgoni podelili priznanji naj prostovoljcema

07.12.2023 ob 10:00  

Na Dan prostovoljstva, 5. decembra 2023, je županja Urška Mauko Tuš sprejela in podelila priznanji za Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v Občini Gornja Radgona v letu 2023.

»Biti prostovoljec pomeni biti. Pomeni biti aktiven, velikodušen, zainteresiran, aktiven in srčen. Biti del skupnosti, ki mu zanjo ni vseeno. Pomeni človeka z notranjim bogatim osebnostnim razvojem, ki zna graditi mrežo prijateljev, nesebično pomagati sočloveku in ceni kvaliteto bivanja, kar prav tako deli z drugim brez materialnega vrednotenja.«

Te besede, izrečene vsakič ob Dnevu prostovoljstva, še kako poudarijo njegov pomen in dajo pečat slovesnemu dogodku, na katerem se podelijo tudi priznanja prostovoljcem. Ta se je letos odvijal v prostorih pisarne županje. Na podlagi izvedenega javnega natečaja za podelitev priznanj županje na področju prostovoljstva v Občini Gornja Radgona za leto 2023, sta letošnja Naj prostovoljka in Naj prostovoljec postala Jožefa Škrajner in Kristjan Dani.

Jožefa Škrajner je prostovoljka v Domu starejših občanov Gornja Radgona od leta 2019 in v oporo vsakemu, ki je negotov v danem trenutku. S svojo predanostjo in toplino ustvarja pomemben most med stanovalci, ter zunanjim svetom, kar izboljšuje njihovo počutje in splošno dobrobit v Domu. S svojo prisotnostjo prispeva k krepitvi socialne povezanosti med stanovalci. Kot zahvala, ki bi bila več kot le beseda, Jožefa Šrajner prejema priznanje kot prostovoljka leta za njeno dosedanjo delo, ter za spodbudo za nadaljnje prostovoljno delo.

Kristjan Dani je aktivno sodeloval pri izvedbi protipoplavnih ukrepov v lokalni skupnosti Občine Gornja Radgona. Njegova predanost prostovoljstvu in skrb za skupnost sta imela opazen vpliv na več ravneh ter navdih drugim prostovoljcem s svojim zgledom in prizadevanjem za pomoč. Kot zahvala, ki je več kot le beseda, Kristjan Dani prejema priznanje kot prostovoljec leta za njegovo dosedanjo delo, ter za spodbudo za nadaljnje prostovoljno delo, je zapisano v obrazložitvi priznanj.

Po prijetnem klepetu o pomembnosti prostovoljnega dela obeh prejemnikov priznanj in tudi nasploh, se je županja zahvalila prejemnikoma za njun velik doprinos in prispevek na področju prostovoljstva, so sporočili iz Občine Gornja Radgona.

Foto: FB Občina Gornja Radgona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2023 ob 14:15 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.