https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

"Zgodbe pozitivnih sprememb" na negovski osnovni šoli

08.12.2023 ob 6:05  

Osnovna šola dr. Antona Trstenjaka Negova gosti potujočo razstavo “Zgodbe pozitivnih sprememb”. Ob odprtju razstave je minuli ponedeljek potekala tudi okrogla miza na temo migracij in pomena mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Na SLOGA, platformi nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč so v sklopu projekta Trajnostno.Lokalno.Globalno II pripravili potujočo razstavo “Zgodbe pozitivnih sprememb”, s katero želijo ozaveščati mlade, širšo in strokovno javnost o slovenskem mednarodnem razvojnem sodelovanja in humanitarni pomoči.

Ob odprtju razstave je bila organizirana tudi okrogla miza s sogovorniki na temo migracij in pomena mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Razstava prikazuje projekte in primere dobrih praks slovenskih nevladnih organizacij, s katerimi le-te odgovarjajo na izzive sedanjega časa, z migracijami na čelu. Migracije so naša realnost in vplivajo tako na države prihoda kot na države, iz katerih ljudje odhajajo. Kako te izzive nasloviti je bilo eno izmed bistvenih vprašanj okrogle mize, ki je potekala ob otvoritvi fotografske razstave.

Učenci Osnovne šole dr. Antona Trstenjaka Negova in Osnovne šole Odranci so prisluhnili govorcem iz nevladnih organizacij in osnovnega šolstva. V uvodnem nagovoru je ravnatelj OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, Matej Kraner, pozdravil prisotne in dal priložnost za izmenjavo mnenj in učenje o človekovih pravicah in migracijah.

Med vabljenimi govorci so bili Urška Živkovič iz slovenske filantropije, Kornelija Kaurin iz Zveze Prijateljev Mladine Maribor, Tatjana Bolšec iz Rdečega Križa Slovenije - krajevna organizacija Rogoza, ravnatelj OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, Matej Kraner in Urška Pliberšek iz Društva za Združene narode za Slovenijo.

Foto: FB UNESCO mladi

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2023 ob 12:57 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.