https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: TIC Moravske Toplice odslej v novih prostorih

10.12.2023 ob 14:30  

TIC Moravske Toplice je s finančno podporo Občine Moravske Toplice prišel do prepotrebnih novih poslovnih prostorov za opravljanje informativne turistične dejavnosti, izposojo koles in pisarniškega dela v središču Moravskih Toplic. Odprtje novih prostorov je steklo ob podpori Občine Moravske Toplice, ki je obnovo objekta v celoti financirala v skupni vrednosti 260 tisoč evrov.

Zaradi pomena, ki ga ima TIC Moravske Toplice za celotno turistično destinacijo in širšo regijo in z namenom nudenja kakovostnih storitev tudi na področju gostoljubja in informiranja je Občina Moravske Toplice v vlogi ustanovitelja Javnega zavoda TIC Moravske Toplice in investitorja novega objekta za TIC Moravske Toplice uredila sodoben turistično-informativni center in nove poslovne prostore.

Stavba, kjer je nekoč v Moravskih Toplicah bila picerija in slaščičarna, vmes sedež PTIC-a in zatem Bike Centra, je s popolno prenovo letos ponovno zasijala, tokrat kot sedež Turistično-informacijskega centra (TIC) Moravske Toplice, ki sredi termalne moravskotopliške destinacije in elegantno ter sodobno urejenega prostora za informiranje obiskovalcev in turistov nudi celostno podporo turistično-informativni dejavnosti. V objektu so vzpostavili tudi poslovne prostore oziroma pisarne in VR kotiček za obiskovalce.

Prednost novo urejenega prostora je odlična lokacijska umeščenost v neposredni bližini termalnih centrov. Prav tako je ena od prednosti prostornost, saj bodo poleg informativnega dela v prostorih tudi pisarne, pred poletno sezono pa se bo na mestu, kjer že stoji namenska naprava za pranje koles, dodatno uredila sodobna kolesarnica s sistemom dvonivojskega parkiranja koles.

Na slavnostnem odprtju, ki je potekalo v četrtek, 7. decembra, sta trak prerezala župan Občine Moravske Toplice, Alojz Glavač in mag. Sonja Bily, direktorica TIC Moravske Toplice.

Zgodba TIC Moravske Toplice sega v leto 1996. Javni zavod deluje že 27 let, v zadnjih letih je postal znamenita destinacija z bogato ponudbo. Vpogled v preteklost nastanka javnega zavoda izrisuje zgodbo preudarnega razvoja; iz majhne poslovalnice so z leti in delom, ki ga odlikujejo znanje in strokovnost, prerasli v uspešen TIC, ki je danes eden večjih in uspešnih turistično-informativnih centrov v Pomurju in tudi širše, ki skupaj z znanjem in izkušnjami že vrsto let poleg svoje osnovne dejavnosti – informiranja o turistični ponudbi, promocije, razvoja in trženja turistične ponudbe destinacije Moravske Toplice in Pomurja – uspešno izvaja tudi druge dejavnosti kot so izvajanje razvojnih regijskih, nacionalnih in čezmejnih projektov, organizira in koordinira turistične prireditve na območju občine Moravske Toplice, izvaja recepcijske storitve, prodaja turistične spominke, izdelke domače in umetnostne obrti, turistično literaturo ter skrbi za izposojo koles in električnih koles.

TIC Moravske Toplice ima veliko načrtov za prihodnje. Obstoječo ponudbo bo nadgradil z dvigom kakovosti storitev, trženjsko naravnanim turizmom in ustvarjanjem novih zelenih doživetij kot dopolnitev termalnim doživetjem. Okrepil bo povezovalno vlogo vseh deležnikov na destinaciji. Trudi se v smeri mednarodne prepoznavnosti, oblikoval bo sestavljena turistična doživetja, kjer bo v ospredju vizija ustvarjanja dobrega počutja v okviru blagovne znamke Moravske Toplice, vzpostaviti želi čezmejna partnerstva in obiskovalce nagovarjati, da ostanejo dlje časa na destinaciji, pospeševati ter spodbujati prodajo lastnih produktov, dvigniti zavedanje o trajnostnem poslovanju v turizmu, povečati število sledilcev in prepoznavnost blagovne znamke destinacije.

Tudi na področju strateškega razvoja je vzpostavljen korak naprej, saj je v pripravi trajnostna strategija turizma destinacije Moravske Toplice. V prihodnosti TIC želi pripraviti in razviti novo ponudbo v obliki tematskih turističnih izletov in drugih tematskih doživetij.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: TIC Moravske Toplice

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2023 ob 14:47 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.