https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Med Lendavo in Murskim Središčem ponovno vzpostavljena železniška linija

Železniška postaja Lendava, 11.12.2023 ob 16:10  

Z današnjim dnem je ponovno vzpostavljena pred nekaj leti prekinjena železniška povezava med Lendavo in Murskim Središčem. Prihod vlaka na železniško postajo v Lendavi so obeležili s krajšo svečanostjo.

Ob postanku vlaka ob 11.45 so na železniški postaji v Lendavi organizirali priložnostno slovesnost, na kateri so bili prisotni župan Občine Lendava Janez Magyar, župan Murskega Središča Dražen Srpak, direktorica družbe Slovenskih železnic - Potniški promet mag. Darja Kocjan in predsednik uprave podjetja HŽ Putnički prijevoz Željko Ukić.  "Da lahko Lendavčani in Prekmurci sedaj sproščeno potujejo z vlakom, tudi v Zagreb na letališče, pomeni veliko. Tako je človek brez skrbi," je povedal lendavski župan Magyar, ki je hkrati opozoril, da bo treba v prihodnje linije tudi nadgrajevati.

 

Po svečanosti, ki so jo z glasbo in narodnimi nošami popestrili člani Hrvaškega kulturnega društva Pomurje iz Lendave, je vlak nadaljeval vožnjo do Murskega Središča, kjer so prav tako pripravili krajšo slovesnost. 

Z vzpostavitvijo železniške povezave bo Lendava ponovno del železniškega sistema, kar bo olajšalo potovanja in povečalo mobilnost prebivalcev. Obnova te pomembne infrastrukture predstavlja korak k trajnostnemu razvoju ter krepitvi gospodarskih in kulturnih vezi med sosednjimi mesti.

Vozni red iz Lendave oblikujejo hrvaške železnice. Vlak vozi dvakrat dnevno, in sicer ob 11.45 in ob 16.41, po novem pa lahko potniki na vlak vzamejo tudi kolo.

 

Več fotografij v spodnji galeriji …

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

      • gost
        11.12.2023 ob 19:08 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.12.2023 ob 19:08 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    1. gost
      11.12.2023 ob 20:12 Gost 2 gost

      Glupi županček,kdo se no pelkal z vlakom,na letališče v Zagreb?Prej bom z biciklinom v Gradcu na letališču.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.12.2023 ob 20:38 gost

      Vsaj 3.krat bi moral peljati na dan sem ter tja.Sicer pa zelo lepo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.12.2023 ob 20:42 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments.......

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.12.2023 ob 22:08 Gajdar gost

      Ta vlak je največja klofuta slovenski politiki. Madžari so hoteli izgraditi progo do Lendave, če bi mi izgradili 20 km proge ob avtocesti Lendava -Lipovci, saj bi tako povezali Luko Koper na osrednjo madžarsko železnico, kjer je tovorni promet 10x večji, kot na sedanji hodoški progi, ki zajema le bazen dela Budimpešte. Ko se bo začela obnova Ukrajini pa bo osrednja madžarska proga povečala promet več kot stokrat. Ta promet gre preko preko Varaždina v hrvaško luko Rijeka, no sedaj pa lahko Madžari ko spojijo 4 km odsek Lendava- Lenti bodo vozili še po dodatnem odseku v hrvaško luko Rijeka. Treba je vedeti da gre h koncu gradnja Avstrijske hitre tovorne železnice Graz - Trst, kar bo prepolovilo tovor donosnih kontejnerjev v Luki Koper (pri kontejnerjih je pomembni hitri transport), luške kapacitete so v Trstu že zakupili tudi Madžari, tako da bo postala proga Luka Koper - Hodoš brez tovornega prometa. Drugi tir Ljubljana - Koper bo brez povezave preko Lendave postal zgrešena naložba, oziroma draga investicija za ljubljanske upokojence, ki se bodo hodili dnevno kopat v slovensko primorje.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2023 ob 0:50 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.12.2023 ob 8:44 NI POSLANEC gost

      Gajdar, popolnoma se strinjam s tabo. Živa duša se ni vozila z vlakom. Srpak je pomigal z malim prstom in kuža od župana je takoj skočil. Progo so ukinili, ker ni bila rentabilna, zdaj se bodo verjetno Medžimurci v Hofer in Lidl vozili z vlakom. Malo jutri.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.12.2023 ob 10:43 cug gost

      Čestitke županeki Magyaru in Srpaku. Lendava je dobila železnico že davnega 1890, Slovenija jo je vničila.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.12.2023 ob 11:55 smrkci gost

      Že je bil čas da se spostavi železniški promet,tudi se mora spostaviti proga lendava lipovci,ampak verjetno tam nekje čez tisoč let,vse se da ampak denar mora ostati za projekte ne pa v žepu kot je to navada v slovenski politiki.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2023 ob 13:26 perspektiva gost

        Lendava bo veliko bolje in hitreje povezana če se naredi do Lentija in posodablja do Čakovca. Ta povezava z je veliko bolj perspektivna, saj sta ti dve sosednji državi močno usmerjeni v napredek.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.