https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Generalni konzulat in Slovensko kulturno-informacijski center obeležila 25 let

14.12.2023 ob 9:00  

Generalni konzulat v Monoštru in Slovensko kulturno-informacijski center Lipa obeležujeta 25-letnico delovanja.

Ob tej priložnosti je v sredo, 13. decembra, v Slovenskem domu v Monoštru potekala slovesnost v organizaciji Generalnega konzulata RS v Monoštru in Zveze Slovencev na Madžarskem.

Slovesnosti se je udeležil državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Dejan Židan, ki je v slavnostnem nagovoru čestital Slovencem v Porabju ob njihovem jubileju. »Slovenska skupnost je pomemben akter pri krepitvi gospodarskega, kulturnega, izobraževalnega in turističnega sodelovanja med državama,« je prepričan Židan.

Državni sekretar Židan je ob tej priložnosti obiskal tudi slovensko vzorčno kmetijo ter nekatera tamkajšnja podjetja, v lasti porabskih Slovencev.

Slovesnosti se je udeležil tudi župan Murske Sobote Damjan Anželj, ki je skupaj z drugimi pomurskimi župani čestital novi generalni konzulki in vsem nekdanjim konzulom ter predstavnikom porabskih Slovencev ob jubileju in se jim zahvalil za njihovo odlično delo, kar se je odrazilo tudi na zadnjem popisu prebivalstva na Madžarskem, ko se je za Slovence izreklo za tretjino več, kot v zadnjem popisu.

Več fotografij v spodnji galetiji ...

Foto: FB MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2023 ob 11:43 uvoženi v občino gost

      Zdaj pa vidin, da je res, kar se že en čas govori! Da je Lajči kot vegeta, saj se meša v vse!  Res aktualni župan g. Kamenšek očitno ni dorasel funkciji župana, saj ne zna in ne zmore biti brez pajacka Lajčija!  Gospod Kamenšek, NIKOLI VEČ vas ne kupimo!  Z Lajčijom sta oba pajacka! P.S....Pa da se razumemo, to je žalostno ne smešno!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.12.2023 ob 14:14 Proti imperializmu gost

        https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/silovanja-ruske-vojske-u-ukrajini-imala-su-pretecu-i-kod-njihovih-danasnjih-saveznika-vojnici-crvene-armije-silovali-su-i-u-srbiji-nakon-oslobodenja-1944-godine-1191699 https://narod.hr/kultura/20-listopada-1944-beograd-sto-istina-oslobodenju-glavnog-grada-srbijehttps://www.vecernji.hr/vijesti/masovna-silovanja-i-danas-su-tabu-tema-75-godina-nakon-rata 24ur.com/novice/tujina/Putin-v-nagovoru-drzavljanom.html

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.12.2023 ob 15:13 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2023 ob 13:40 Pungrad 1 gost

      Vejpa njaj... Lajčeki dosadno doma, pa je malo šau na madžarsko to itak njegovo področje... vidiš ga kak se njemi smije, je pa vačik lipou, ka sta bar oba šla... Ka z Moravec jes nikoga ne vidim, pa majo 2 profesionalca. 1x profi župan in 1x profi podžupan.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.