https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Pred prihajajočimi prazniki previdno in uvidevno z uporabo pirotehnike

18.12.2023 ob 11:05  

Danes je v prostorih Policijske uprave Murska Sobota potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili prizadevanja pomurskih policistov, s katerimi želijo v času božično-novoletnih praznikov vplivati na zmanjšanje kršitev in telesnih poškodb zaradi neprevidne, nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov.

Skupaj z Milanom Nemešem dr. med. spec. kirurgom iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, Ano Marijo Žnidarič, predstavnico Društva za zaščito živali Pomurja, Tadejem Zelkom iz Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota in Boštjanom Sedonjo, samostojnim policijskim inšpektorjem Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota so pomurski policisti na današnji novinarski konferenci opozorili na posledice nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov, ter pozvali k mirnim in varnim prazničnim dnem.

Policijska uprava Murska Sobota si že vrsto let prizadeva, da z izvedbo preventivnih kot tudi represivnih aktivnosti poda prispevek k preprečevanju negativnih posledic pri uporabi pirotehničnih izdelkov. Tako tudi letos sodelujejo v preventivnih aktivnostih, ki potekajo na državni ravni v okviru projekta Bodi zvezda, ne meči petard, ki je namenjen osveščanju o škodljivih in nevarnih posledicah uporabe pirotehničnih izdelkov.

V času od 1. decembra 2022 do 10. januarja 2023 so policisti PU Murska Sobota prejeli 13 (leto prej 17) prijav v zvezi z uporabo pirotehničnih sredstev. Ugotovljeni sta bili 2 (1) kršitvi Zakona o eksplozivnih in pirotehničnih izdelkih. Policisti so v navedenem obdobju zasegli 410 (0) pirotehničnih izdelkov. V času od 1. decembra do 16. decembra 2023 so policisti prejeli 2 anonimni prijavi v zvezi z uporabo pirotehničnih izdelkov.Vendar pa policisti ob prihodu na kraj niso zaznali pokanja pirotehničnih izdelkov, prav tako pa se v razgovorih z občani ni dalo ugotoviti morebitnih kršiteljev. 12. decembra 2023 so policisti opravljali kontrolo parka v naselju Radenci, kjer so imeli v postopku dva mladoletnika, katerima je bilo zaseženih 38 pirotehničnih izdelkov. Zoper oba bodo uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev določil ZEPI – obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ljutomeru.

* Naslovna fotografija PU MS.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2023 ob 13:08 smrkci gost

      Pirotehnika ni za otroke,pijance,drogeraše in njim podobne,brez pirotehnike dan danes ni več praznovanje novega leta ker je užitek gledati v nebo ko pirotehnika leti v nebo,glede živali pa vsak lastnik naj poskrbi da bodo na varnem,doma.Srečno z pirotehniko v novo leto.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2023 ob 13:57 gost

      Ajde oladi bosnc hi,hi,hi,hiiiiiiii

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.12.2023 ob 13:58 gost

      (bosanc) 13:57

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.12.2023 ob 17:47 smrkci gost

      vsi tisti,ki ste proti pirotehniki ste lažljivci ker vsi pogledate v nebo kako lepo letijo rakete v nebo in to je zelo bolano da lažete sami sebi idioti lažljivi.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.12.2023 ob 18:16 gost gost

      Pred prihajajočimi prazniki previdno in uvidevno z uporabo pirotehnike ! kaj pa naj sedaj z zalogo, mi je nekaj poslal "zelenski" ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.