https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer obeležila visok jubilej

19.12.2023 ob 12:45  

Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer letos praznuje 130-letnico delovanja. Častitljiv jubilej so proslavili minuli četrtek, s prireditvijo, ki je nosila naslov Spomini preteklosti v odsevih sedanjosti in sanjah prihodnosti.


Slavnostni govorniki prireditve so bili županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ravnatelj šole Jan Filipič in predstojnica Zavoda za šolstvo OE Murska Sobota Darja Farič Klemenčič.

S pesmijo so se predstavili različni zbori šole pod mentorstvom Vita Žerdina, s plesom mladi folkloristi šole pod mentorstvom Mateje Topolinjak, predstavljena pa sta bila tudi dva filma, Na robu ravnila in Sanjamo prihodnost, ki sta nastala pod mentorstvom Vitomirja Kaučiča.

Ob tej priložnosti je ljutomerska županja ravnatelju predala priznanje Občine Ljutomer ob 130-letnici ljutomerske osnovne šole, so sporočili iz Občine Ljutomer.

FOTO: Občina Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.