https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Osem voznikov za volanom pijanih, pri enem izmerili kar 1,44 mg/l alkohola

28.12.2023 ob 13:30  

Pomurski policisti so v poostrenem nadzoru minuli petek odredili 147 preizkusov alkoholiziranosti in ugotovili 8 kršitev. V Gornji Radgoni so zasegli ukradeno vozilo.

Minuli petek, v času od 14. do 23. ure, so pomurski policisti v sklopu obdobnega načrta »ALCOHOL & DRUGS« izvedli poostreni nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.

Odrejenih je bilo 147 preizkusov alkoholiziranosti. Pri 8 voznikih je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola in sicer je pri 6 bila koncentracija alkohola v organizmu do 0,52 mg/l, pri 2 pa nad 0,52 mg/l.

Najvišja stopnja alkohola 1,44 mg/l je bila izmerjena v Murski Soboti pri vozniku osebnega avtomobila. Za prekršek je predpisna globa najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk v cestnem prometu. Zoper voznika, je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Foto: PU Murska Sobota

»Voznike ponovno pozivamo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji,« pozivajo pomurski policisti.

Odkrito ukradeno vozilo

Policisti PP Gornja Radgona so včeraj med kontrolo cestnega prometa v Gornji Radgoni zaustavili voznika osebnega avtomobila znamke VOLVO, ljubljanskih registrskih številk. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo tekom noči ukradeno na območju PP Kamnik.

Vozilo je bilo zaseženo, vozniku in dvema sopotnikoma pa je bila odvzeta prostost. Dva osumljena imata bivališče na območju PU Ljubljana, en osumljenec pa ima začasno bivališče na območju PU Murska Sobota. Osebe so bile predane v nadaljnji postopek kriminalistom SKP PU Ljubljana, kateri bodo zoper navedene podali kazensko ovadbo.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da so omenjene osebe včeraj v nočnem času na bencinskem servisu Grabonoš izvršile tudi tatvino goriva in različnih artiklov, za kar bo podana kazenska ovadba, so sporočili s PU Murska Sobota.

Fotografije so simbolične: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.12.2023 ob 14:02 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.12.2023 ob 14:08 gost

      Polno porcijo , da si bo zapolnil za vse večne čase !!!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.12.2023 ob 15:19 gost

      Ja saj pa je to v naši državi omogočeno.Če je 0,0Potem naj tako bo vsi vemo,da za volan vinjen katastrofa,pa vendarle se dogaja v dosti primerih.Zakon bi moral biti takšen,da če slučajno vinjena oseba povzroči nesrečo mu odvzeti vozniško dovoljenje do konca življenja.Katerega voznika policija ustavi v vinjenem stanju pa mu za nadaljnjih 5 let odvzeti.Pa bi prišli na čisto.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2023 ob 21:37 Direktor policije vpleten v prometno nesrečo: Je sam odpoklical policijsko intervencijo? gost

        Direktor policije vpleten v prometno nesrečo: Je sam odpoklical policijsko intervencijo?

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.12.2023 ob 3:55 Smrtonosna madicina gost

        https://www.amazon.de/Die-wei%C3%9Fe-Mafia-Pharmaindustrie-Gesundheit/dp/3868832718 https://med.over.net/smrtonosen-caj-za-hujsanje-na-voljo-tudi-pri-nas/

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.12.2023 ob 16:10 gost

      Ja tij zadnji komentator,tebi bi pa trbelo malo tikvačo odpreti ker si idiot totalni.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2023 ob 21:36 Lali gost

        Ti budalo ti bi vinjenemu še nagrado privoščil, ti lahko piješ doma v štali ker z svojo izjavo spadaš v hlev

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.12.2023 ob 0:12 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.