https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

5. novoletni pohod društva »Tim Mlin Beltinci«

Beltinci, 04.01.2012 ob 6:42  

V ponedeljek, 2. januarja, je potekal že 5. novoletni pohod društva »Tim Mlin Beltinci«. Kot se za novoletni pohod spodobi, so si pohodniki, ki se jih je letos zbralo okrog 40, ob kuhanem vinu in čaju najprej zaželeli srečno in uspešno novo leto, nato pa se podali na dobrih 10 km dolgo pot.

Pot so začeli v Ižakovcih v smeri t.i. »tulipanov«, močnih starih platan, kjer je nekdanja grofovska družina prirejala svoje piknike. Po nasipu, ki varuje obmurske vasi pred morebitnimi poplavami, so pohodniki nadaljevali ob gramozni jami do reke Mure in železniškega mostu, kjer so opravili tudi daljši postanek in pokramljali ob »pajanon krüji«. Ob reki Muri jih je pot vodila do Otoka ljubezni in broda Ižakovci. Pohod so zaključili s pristnim kosilom, in sicer s pravo domačo bujto repo.

Ob tej priložnosti je predsednik kluba, Leon Mihalič, podelil nagrade najmlajšim udeležencem in najštevilčnejši ekipi.

Več fotoografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.