https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Poslovil se je dolgoletni župan Občine Grad

13.01.2024 ob 12:45  

V 65. letu starosti je včeraj umrl nekdanji prvi župan samostojne Občine Grad in častni občan Občine Grad, Daniel Kalamar.

Bil je eden izmed pobudnikov ustanovitve Občine Grad. Občino je vodil med leti 1999 in 2014. Kasneje je do leta 2022 opravljal funkcijo direktorja javnega podjetja Vodovod sistema B.

Prvi župan samostojne občine Grad, ki je v šestnajstih letih županovanja dal pomemben prispevek k razvoju in prepoznavnosti občine Grad. Leta 2021 je prejel tudi naziv častni občan Občine Grad.

»Z idejami, spodbudami, predlogi in dejanji so bili uresničeni in zasnovani številni pomembni, infrastrukturni projekti po celotni občini. Ob investicijskih projektih pa je bila njegova skrb usmerjena tudi v ohranjanje tradicije in nove ustvarjalnosti na področju kulture in turizma,« so ob njegovi smrti zapisali na spletni strani Občine Grad.

V izkaz spoštovanja do Daniela Kalamara je v sejni sobi Občine Grad odprta žalna knjiga. Vpis bo možen od ponedeljka, 15. januarja 2023, vsak dan od 8. do 16. ure vse do pogreba. Na dan pogreba bo žalna knjiga še v mrliški vežici pri Gradu, so še sporočili iz občine.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija