https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Bakovcih so pričeli z gradnjo nogometnega stadiona

Bakovci, 06.01.2012 ob 11:49  

Že letos poleti si bodo ljubitelji nogometa na Športno-rekreacijskem centru Bakovci tekme lahko ogledali z novih tribun.


Evropski projekt, katerega idejni vodja je prejšnji predsednik KS Bakovci Andrej Šajnovič, je vreden 700 tisočakov, od tega bo del sredstev pridobljen s strani Evrope, del pa bo sofinancirala MO MS.

Na novih tribunah bodo gledalci sedeli že junija

Prva faza obsežnega projekta naj bi bila dokončana že junija letos, pravi predsednica KS Bakovci Nives Cajnko. Zgradili bodo tribune z okrog 500 sedeži, okoli stadiona pa bodo uredili celotno komunalno infrastrukturo. Okrog stadiona bo visoka mreža in tako si bo tekme mogoče ogledati izključno s tribun. Letos bodo prenovili tudi tamkajšnji lokal in uredili razsvetljavo na igrišču za mali nogomet.

Gradnjo projekta izvaja gradbeno podjetje Gomboc, d. o. o.,.

Z novo podobo ŠRC želijo ustvariti stičišče za vse krajane

Poleg stadiona bodo na vidno dotrajanem asfaltnem igrišču predvidoma postavili šotor, v katerem bodo potekale različne prireditve in katerih se bodo, upajo na Svetu KS, krajani udeleževali v čim večjem številu. Na površino ŠRC bodo namestili tudi otroška igrala in sankališče.

"Sam namen projekta je, da ŠRC postane stičišče za vse krajane v lepšem in prijetnejšem okolju. Z novim stadionom, igrali, šotorom, preurejenim lokalom ipd. želimo privabiti čim več krajanov in želimo, da bi se v tem okolju dobro počutili," pove predsednica KS Nives Cajnko.

Cajnkova upa, da bo Mestna občina projekt podpirala v celoti, tudi, ko bo stadion zgrajen: "Gre za velik projekt, ki bo terjal nenehno vzdrževanje, s tem pa tudi finančna sredstva. Upam, da bo Občina pomagala naši krajevni skupnosti tudi s finančno podporo."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. okvals
      06.01.2012 ob 13:47 okvals

      Okoli pa bo visoka ograja, da se bo tekme lahko gledalo samo z tribune...))) smešni ste, saj pa že zdaj nimajo publike, kaj pa šele takrat , kadar slučajni sprehajalci ne bodo mogli ob igrišču postati in si ogledati nekaj minut tekme.. Smisel za to (vas kot so Bakovci) relativno veliko tribuno bi bil le v dejstvu, da ima klub visoke cilje...in posledično z tem uvrstitev v višji rang tekmovanja. l.p.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lujzi_
      06.01.2012 ob 13:58 lujzi_

      ka pa či ma klub visike cilje?? l.p.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. maTTkO
      06.01.2012 ob 14:22 maTTkO

      Pa komi kur** tou trbej -.- Rajši nam naj optiko potegnejo po Bakovcih (kak dugo že čakamo na tou pa nikomi nikaj). Nesposobneži eni; ges ne ven kak lejko takši brainless people pridejo v KS. Totalno zgrešeno. Ko da so Bakovci mala Barcelona omfg...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. xx
      06.01.2012 ob 14:56 xx

      super ka se dela neka ,super ka se pejneze davlejo končno pa v nogomet ampak nebi se rajše tej pejneze od MO MS vložile v stadion v fazaneriji kere ponos sobote in prekmurje in bi bolj koristilo kot stadion za 6 ligaša!?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. jonie
      06.01.2012 ob 16:49 jonie

      majstri ka se tiče toga je skoraj več kak polovico financejrala evropa, nekaj drobiža pa je pač ves pa občina skup priškrabala tak ka nej delate brezvezen bavbav s toga. XX ka se pa tiče lig pa so bakovci kelko jes znan v Pomurski ligi se pravi 4.liga. Pa neje zaj vse v Muri ka so v prvi ligi

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. jonie
      06.01.2012 ob 16:52 jonie

      zaden razpis smo dobili na ŠD od NZS češ da evropa sofinancejra igriščla z umetno travo se pravi klub ali ŠD pač more priskrbeti določeno velki teren, NZS in evropa pa ti data zadosta keša ka to igrišče postaviš, nej problem samo plac more biti

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gizmogremlin
      06.01.2012 ob 20:07 gizmogremlin

      jonie- kelko jes znan so Bakovci še niže eno ligo v 1 mnl. Tak ka v petoj lige.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Jurex
      06.01.2012 ob 20:29 Jurex

      Naj bi rajši malo več v igralce vložili pa selekcije prvo pa te kda bi bilij nekši rezultati mislili na kaj takšoga. Trenutno je tau projekt keri ne špila nikše vloge za naš klub. Saj pa mamo čista lejpi športni center;edino či bi se plot okoli menjo pa mreže kere so že dotrajane.........Žau de nan na kunci gledati stadion pa tistih par lujdi keri vmes pridemo na tekmo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. politik
      07.01.2012 ob 15:04 politik

      ali res nimate pametnejšega dela v teh bakovcih

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. zizi23
      08.01.2012 ob 12:26 zizi23

      znonkar je pa stihec dao blagoslov toj norosti. za tisti deset lidij na tekmi pa rejsan nej trbej tribun. xx ne serji pa z fazanerijo . sobota nuca kaj pametnerjsoga kak pa nogomet.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. menedzer
      08.01.2012 ob 22:53 menedzer

      nimate pojma zakaj se dela v Bakovcih šrc. Zakaj se sploh oglašate? Ta projekt se financira iz evropskih sredstev namenjen za podeželja, del pa sofinancira občina. Če se ne bi v Bakovcih, pa bi se kje drugje. Če pa nekateri, ki pišeti te blesarije , bi bili bolj pametni, pa bi delali ne vem kaj z besedami, z delom pa izak ali tak, ne pokažete nič, znate samo šinfati. Žal bi nam lejko bilo, če ne bi se pri nas delo ta projekt. V Bakovcaj se drugo nika ne vej, kak šinfati tiste ljudi, ki nekaj delajo in napravijo, pa to takšni ljudje šinfajo, keri nika ne delajo za vas, samo modrijo ploudijo, ka bi se meli!!! Sramota

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. politik
      13.01.2012 ob 13:05 politik

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. BAMBINO
      17.01.2012 ob 17:33 BAMBINO

      zizi23 - in ka drujgoga bi ti meu v MS??? očitno ne vijdeš, ka je narod lačen fuzbala in bi si zaslužile posodobitev stadiona!!! če ti je pa nej za fuzbal, te pa sploj ne ven, ka lejčeš v teh temaj?!?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. 29.01.2012 ob 20:48

      pa ne da pozabite na veliki napis SPOMENIK

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.