https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Banovcih so izbrali najlepše božične jaslice

Banovci  

V petek, na dan praznika Svetih treh kraljev, je v Termah Banovci potekala zaključna slovesnost ob izvedbi že tradicionalne 12. božične vasi v Banovcih v izvedbi Term Banovci  in Turističnega društva Banovci. Na letošnjem tekmovanju je sodelovalo 41 hiš iz vasi Banovci, od tega je kar 24 hiš naredilo jaslice na prostem.

Za otvoritev slovesnosti je vsem prisotnim zapel mešani pevski zbor iz Banovec. Za tem je sta vse prisotne pozdravili direktorica Term Banovci in glavna pobudnica za izvedbo božične vasi, Leja Hoffman in predsednica Turističnega društva Banovci Jelka Klement. Obe sta se zahvalili vsem sodelujočim, ki so s svojim trudom in okrasitvijo svoje hiše izpopolnili čar božične vasi.

V dvorani se je začela čutiti napetost prisotnih ob čakanju na rezultate najboljših jaslic v Banovcih. Predsednik strokovne komisije Janez Krnc je najprej podal nekaj strokovnih pohval in napotkov za naslednja leta. Pohvalil je napredek pri postavitvi jaslic na prostem od takrat, ko se je pred leti strokovna komisija prvič sestala in letos.

Miran Belec z izvirnostjo do glavne nagrade

Sledila je podelitev nagrade strokovne komisije v vrednosti 500 €, ki jo je v imenu Občine Veržej predal zmagovalcu župan Občine Veržej Slavko Petovar. Letošnji zmagovalec po mnenju strokovne komisije in dobitnik nagrade Občine Veržej, je bil Miran Belec, ki je s svojo izvirnostjo in postavitvijo prepričal komisijo.

To pa ni bila edina nagrada. Ostale so še nagrade Term Banovci, katerega zmagovalca so določili gostje term s lastnimi ocenami. Zmagovalec po oceni gostov je prejel 7-dnevni paket za 2 osebi in 2 otroka v hotelu na Bledu. S 400 točkami je bil absolutni zmagovalec družina Romana Škrleca, ki je za pičlih 4 točke premagala drugo uvrščenega Janeza Skuhala. Nagrado za zmagovalca po mnenju gostov Term Banovci je predala direktorica Leja Hoffman.

Jaslice, ki so prepričale komisijo in priborile lastniku 500 evrov ...

Terme Banovci so poskrbele tudi za tolažilne nagrade za vsako hišo, ki je sodelovala pri izvedbi Božične vasi Banovci. Vsaki družini so podarili 4 karte za kopanje + kosilo, ki ga lahko izkoristijo v Termah Banovci. Večer se je nadaljeval s pogostitvijo Term Banovci s večerjo in živo glasbo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.