https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

S pepelnično sredo vstopamo v postni čas

14.02.2024 ob 6:05  

Pustnemu torku sledi pepelnična sreda ali pepelnica, s katero začenjamo postni čas. V tem času se marsikdo odloči, da se bo odpovedal določeni razvadi. 

Pepelnica je premakljiv praznik v katoliškem koledarju, ki se vedno praznuje na sredo, 46 dni pred veliko nočjo.

V Katoliški cerkvi se na pepelnično sredo, letos je to 13. februarja, začenja postni čas, ki bo trajal štirideset dni. Postni čas se bo sklenili z večerno mašo velikega četrtka, ko nastopi sveto velikonočno tridnevje.

Bistvena značilnost pepelnice je obred pepeljenja - posipanja s pepelom. Pri tem obredu duhovnik vernikom na čelo s pepelom nariše znamenje križa in zraven izreče besede: "Spreobrni se in veruj evangeliju!" ali tudi "Spominjaj se, da si prah in da v prah se povrneš!".

V postnem času bi se zato kristjani naj poleg mesa vzdržali tudi drugih dobrin, kot so kava, sladkarije, cigarete ter tudi računalnik in televizija in namesto tega več časa namenili stikom z bližnjimi. Postni čas pa vzpodbuja tudi k molitvi in pomoči drugim.

Foto: pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2024 ob 13:07 gost

      Komu se bodo le odpovedali župniki, župani, zdravniki keri z izsiljevanjem vlade hočejo še več kot že imajo. Sodniki keri izsiljujejo vlado za nemogoče sami sodniki pa nespoštujejo zakonov pa marsikomu v Sloveniji sodijo v kaki gostilni ali pa v kaki vinski kleti.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.02.2024 ob 2:19 Nejc iz Hrastovca gost

      Pozdravljeni!!! Tukaj vaš prijatelj Nejček iz Hrastovca. Vsi trdo spijo tudi naši pazniki - čuvaji se nekaj po svoje med sabo zabavajo in se se prikradel do povezave z zunanjim svetom!!!!!!Šopajo me kot goske s koruzo z nekimi čudnimi pomirjevali in sem cel drislav, posrani, smrdim, zaudarjam........fujjjjjjjjj!!!!! No, da preidem k bistvu??? Naj vprašam, a se bo tudi debeli, masten pravi za ocvirke velečastni, skromni, ponižani Štrunfpatlen tudi postil??? Kaj pa njegov veliki šef Rodetov Franček??????? No toliko tu iza zidov. Pozdravlja vas, vaš dragi Nejček borec za svobodo vseh dobromislečih ljudi!!!!! Živel OF, živeli partizani - borci za svobodo, dol z izdajalci slovenskega naroda!!!!!!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.