https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Golob v DZ poslal odstopno izjavo ministrice Švarc Pipan

15.02.2024 ob 11:15  

Predsednik vlade dr. Robert Golob je danes obvestil Državni zbor RS, da je prejel odstopno izjavo ministrice za pravosodje dr. Dominike Švarc Pipan. Po nekaterih informacijah bi se DZ lahko z njim seznanil že v petek. S tem bo ministrici funkcija prenehala.

V skladu s poslovnikom DZ se mora obvestilo o odstopu ministra uvrstiti na dnevni red seje DZ najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila. Prva izredna seja DZ bo že ta petek, druga pa prihodnji teden v sredo. Po seznanitvi poslancev z njenim odstopom, bo ministrska funkcija Švarc Pipan prenehala.

Premier mora nato skladno s poslovnikom DZ v desetih dneh predlagati novega ministra ali DZ obvestiti, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru. S koalicijsko SD so se sicer že dogovorili, da bo vodenje pravosodnega resorja začasno prevzel premier Golob sam, čeprav je bilo v zadnjih dneh slišati tudi ugibanja o tem, ali bi utegnil Golob v tem času že najti ime kandidata za novega ministra, saj si funkcije pravosodnega ministra ne želi opravljati prav dolgo.

Foto: STA (Tamino Petelinšek)

Švarc Pipan bo morala oditi po tistem, ko je kot predstojnica ministrstva za pravosodje podpisala pogodbo o nakupu stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani, vredno 7,7 milijona evrov. Na ministrico so se zgrnili očitki o netransparentnem in negospodarnem nakupu. Švarc Pipan zatrjuje, da je bila pri nakupu zavedena, prst pa je pri tem uperila tudi v nekatere uslužbence ministrstva in člane stranke, med drugim generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta, ki je s te funkcije tudi odstopil, v SD pa so se odločili, da gredo aprila na volilni kongres. V zadnjih tednih se je Švarc Pipan tudi sama lotila razčiščevanja okoliščin omenjenega nakupa in premierju Golobu v teh dneh predala poročilo o svojih ugotovitvah. Sama pa je izstopila iz SD, poroča STA.

Naslovna fotografija: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.02.2024 ob 11:38 gost

      Nespodobno da je opozarjanje na razpadanje javnega zdravstvenega sistema, meni zastopnik pacientovih pravic Sušelj v svoji včerajšnji izjavi v oddaji 24ur. Da s tem zdravniki zastrašujemo, meni, ko povemo, koliko delamo nenehno preveč in da tega več ne zmoremo. Najmanj nespodobno se vede Sušelj, ker obrača pogled stran od že v nebo kričečečega dejstva - da je za delovanje javnega zdravstva odgovorna država. Nespodobno je njegovo pričakovanje, da moramo zdravniki biti venomer in povsod na razpolago. Sušlju sporočamo, da nočemo več delati nespodobno preveč. Pričakujemo samo spodobne delovne pogoje, da bo zdravstvenih timov dovolj za še človeške delovne obremenitve. Že nesramno pa je njegovo izrečeno pričakovanje, da moramo pohlevno sprejemati besedne zaušnice vzvišenega vladarja - predsednika vlade Goloba - da naj prekinemo stavko, v katero smo bili primorani, ker je taisti vladar preprosto požrl besedo in pričakuje, da se brezpogojno odrečemo že zdavnaj dogovorjenemu: boljšim pogojem za zdravstvo, ki bi ustavili beg zdravstvenega kadra v tujino ali med privatnike. Zagotovo pa je sprevrženo (a ne nepričakovano), da tako javno razmišlja možakar, ki je vrsto let vodil ZZZS - slovensko zdravstveno blagajno in v vsem tem času ni v ničemer prispeval k temu, da bi nam - zdravstvenim delavcem - bilo lažje pri oskrbi bolnih.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.02.2024 ob 12:19 gost gost

      SVOJ ODSTOP JE TUDI PRILOŽO ZDAJ JE ŽE ĆAS

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.02.2024 ob 12:45 piscu ob 1:38 gost

      pišeš kot, da si zdravnik v resnici. Če si, si pozabil na svojo zavezo. Če si, ne spoštuješ dela zdravnikov, ki deelajo, ko ti preteguješ noge. Če si, bi ti ukinil vse nadure, znižal plačo oziroma prepovedal delo pri privatnikih. Če si, bi te pa najraje poteral v druge države in delaj tam. Enaki kot si ti, obstajajo v Srbiji, še več, zdravnik (srbski) me je rešil življenja s prepovedjo jemanja tablet, ki mi jih je predpisal slovenski zdravnik in to jemanje vsak dan. Torej ni vse zlato, kar se svti, za starejše (razen rodbine in prijateljev) pa vam je nekaterim malo mar, boli vas k....., če "crknejo, kot se je izrazil prav zdravnik leta 2016 ob smrti prijatelja (sicer starejšega moškega).Amen. Lahko greste, da pa izsiljujete državo je pa preprosto precej zavrženo dejanje vas, ki ob nadurah počivate in prejemate kar dobre denarce.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.02.2024 ob 13:26 gost

      Gobezdača spelaj se , ker si dolga kot štorklja, samo kljun še manjka

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.02.2024 ob 16:10 gost

      Če en motim je Hojs nepreklicno odstopil. Samo še do danes je Januš njegov odstop zaklenil svoj skriti predal.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.02.2024 ob 7:53 gost

      Komplet slovenska vlada je zelo zrela za odstop.Kaj še čakate?.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.02.2024 ob 8:41 kaplar gost

        Kdo pa bo poravnal nastalo škodo ? Tako se ne gremo, storjeno škodo je potrebno prej poravnati !

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.02.2024 ob 8:39 smrkci gost

      Golob odstopiti mora vsa vlada ker tako slabe vlade še ni nikoli bilo v tej zavoženi državi kradete denar davkoplačevalcem kupujete stare zgradbe,ki so za porušit zdravstvo je na dnu navadni ljudje umirajo na obroke ker jim mafija političn krade domove in jim jemlje delo in dostojno življenje,čisto vse je narobe od A do Ž, Slovenija je najslabša država na svetu še slabša od tistih kjer divja vojna ampak tukaj ni vojne je pa psihološka vojna ki ste jo naredili vi golob in vaši sodelavci.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.