https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Konec tedna v znamenju informativnih dni

16.02.2024 ob 8:30  

V petek, 16. februarja, in v soboto, 17. februarja 2024, bosta na fakultetah, višjih in srednjih šolah potekala informativna dneva, v okviru katerih se bodo bodoči dijaki oziroma študenti lahko seznanili z različnimi programi. V istih terminih se bosta informativna dneva odvijala tudi v dijaških domovih.

Na informativnih dnevih, ki bodo potekali na vseh srednjih šolah, v dijaških domovih, na fakultetah, višjih strokovnih šolah in na akademijah, se bodo bodoči dijaki in študenti podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, s poklici oziroma delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter drugimi koristnimi informacijami, pomembnimi za odločanje o šolanju. 

Večina srednjih šol bo mladim vrata odprla danes ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. Na šolah, ki so objavile vabila na informativne dneve, dijakom obljubljajo ogled šole s podrobno predstavitvijo predmetov in različnih dejavnosti.

Osnovno šolo v letošnjem šolskem letu zaključuje 21.305 učencev in učenk, v Pomurju 1076. Za srednješolske programe je za šolsko leto 2024/2025 skupaj razpisanih 26.066 vpisnih mest, v Pomurju 1334. 

V Pomurju lahko bodoči dijaki izbirajo med osmimi srednjimi šolami, in sicer Biotehniško šolo Rakičan, Dvojezično srednjo šolo Lendava, Ekonomsko šolo Murska Sobota, Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, Gimnazijo Murska Sobota, Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Radenci, Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota in Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota.

Z novim šolskim letom se bodo začeli izvajati tudi nekateri novi programi. V Pomurju bodo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci v novem šolskem letu izvajali program Slaščičar.

Za študente univerzitetnega izobraževanja je v prihodnjem študijskem letu na voljo skupaj 20.241 vpisnih mest, za študente višjih šol pa 11.915. Večina fakultet bo svoja vrata odprla danes ob 10. in 15. uri ter v soboto ob 10. uri.

Fotografije so simbolične: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2024 ob 15:45 gost

      Ge bi se tudi šolal. Samo zdaj San zasedeni z beguncami keri pomagam čez mejo za sorazmerno ceno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.02.2024 ob 23:42 Zlorabe medicine gost

      https://www.buecher.de/shop/pharmazeutische-chemie/die-diagnosefalle/welch-h-gilbertschwartz-lisa-m-woloshin-steven/products_products/detail/prod_id/38138799/ https://www.buecher.de/shop/arzt/die-intensiv-mafia/van-rossum-walterlausen-tom/products_products/detail/prod_id/62763423/ https://www.buecher.de/shop/arbeitsrecht-tarifrecht/die-medizinmafia/saint-pierre-lanctot-ghislaine/products_products/detail/prod_id/48707741/ https://www.buecher.de/shop/arzt/toedliche-psychopharmaka-und-organisiertes-leugnen/gtzsche-peter-c-/products_products/detail/prod_id/44342569/ https://reporter/clanek/slovenija/srhljivo-v-medicinskem-centru-barsos-zamenjali-vzorca-in-napacen-pacient-je-ostal-brez-zelodca

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.