https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Odziv in ukrepi policije: odkrili prepovedano drogo in pirotehniko

18.2.2024  

Danes je bila v Murski Soboti odigrana prvenstvena nogometna tekma 1. SNL med nogometnima ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Javno prireditev je policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom.

Policisti so pri izvajanju nalog v zvezi nogometne tekme NŠ Mura in NK Maribor v dveh primerih odkrili prepovedano drogo in v dveh primerih prepovedano pirotehniko. Sredi drugega polčasa je prišlo do prepovedane uporabe pirotehnike s strani zaenkrat še neznanih kršiteljev - storilcev med člani organiziranih navijaških skupin, zaradi česar je bilo poškodovanih 5 igralcev NŠ Mura in kondicijski trener, prav tako je zdravniško pomoč iskal otrok – pobiralec žoge, ki je bil lahko telesno poškodovan. 

Zdravniško pomoč so iskali v murskosoboški bolnišnici, stopnja poškodb bo znana naknadno. Poškodovani so bili tudi stoli na tribunah stadiona, parkiran osebni avtomobil in zvezi obeh dogodkov se preiskuje sum storitve večih kaznivih dejanj. 

Organizator prireditve in predstavnik NZS sta se odločila, da bosta nogometno tekme prekinila, zato je prišlo s strani organizatorja do pozivanja zapustitve teh oseb iz območja stadiona. Nekateri posamezniki - člani ONS Viole so poziv organizatorja upoštevali, drugi pa so stadion začeli zapuščati šele po pozivu varnostne službe in opozorilih policistov.

Fotografije so simbolične: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2024 ob 19:32 gost

      Kaj zelite povedati

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2024 ob 20:10 Sandi gost

      Banda mariborska.Vrste jih ven iz 1 lige.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2024 ob 20:12 VODSTVO MURE KRIVI STE gost

      VODSTVO MURE KJE IMATE PAMET ??? 1. Zakaj ste klopi za razervne igralce preselili na drugo stran igrišča pred gostujoče navijače, ZAKAJ KLOPI NISO TAM OSTALE KJE SO BILE ? 2. Koji bedak je poslal segrevat igralce točno pred tribuno gostujočih navijačev. E MOJ KUZMIČ PA UPRAVA POSRALI STE GA, ZAKAJ NE VPRAŠATE NEKOGA KI SE NA TO RAZUME.

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.02.2024 ob 21:04 gost

        Ka si zmešani ali si iz Maribora pa vse okoli igrš,a spada k igrišči nema veze kje je klop z rezervisti ali kje se segrevajo igralci za budale kak si ti in tej navijači nega mesta na stadioni

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.02.2024 ob 20:35 Kobra gost

      Strokovnjaki iz policije ocenili da tekma srednje rizična poslali prometno kontrolo na Petanjci namesto na tekmo haloooo kdo se tu v kaj razume.ajajaj.nzs pa naj registrira tekmo z 3:0 za Muro Mariboru -10 točk in do konca sezone brez gledalcev.naše super sodstvo pa vsakemu huligani naloži 20.000 e kazni pa bo večno mir

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.02.2024 ob 22:30 Mijo gost

      Kaj glumijo z ušesi.slabi so nimajo pojma hodijo po igrišču kaj delajo na treningih Marosa Antolin Maruško kasalo laci in lutka Žiga kos to je ekipa za pomursko ligo.invalidi soboški pederiii

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.