https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Na tekmi šest poškodovanih Murašev: začasna izguba sluha, močni glavoboli, opekline

18.2.2024  

Današnji prekmursko – štajerski derbi je bil zaradi izgreda mariborskih navijačev predčasno odpovedan. Zaradi eksplozivnega sredstva je bilo poškodovanih pet igralcev in kondicijski trener Mure.

Tekma je bila po vodstvo Maribora v 57. minuti prekinjena, po tem, ko so člani navijaške skupine Viole proti Murinim igralcem, ki so se ogrevali, vrgli eksplozivno sredstvo. Pri tem je bilo poškodovanih šest članov Murine ekipe.

Niko Kasalo in Tilen Ščernjavič sta huje poškodovana in bosta po predvidevanjih odsotna najmanj šest tednov. Poškodovani so še Žiga Laci, Robert Čakš, Borna Proleta in kondicijski trener Gal Ribič.

Začasna izguba sluha, močni glavoboli, opekline po nogah pri dveh nogometaših so zgolj nekatere od posledic tega dejanja. Vseh šest je moralo po pregledu na soboški urgenci na nadaljnje preiskave v UKC Maribor.

»Na tem mestu se je potrebno vprašati ali se bomo zaradi določenih posameznikov morali odslej bati za zdravje tako nogometašev, kot navijačev. V bližini dogodka se je nahajal tudi eden izmed pobiralcev žog, ki je v strahu zapustil igrišče. Na mestu je vprašanje, kako bomo navijače, predvsem tiste, ki pridejo z otroci, lahko prepričali, da je nogomet lepa stvar. Na tak način težko,« so se na incident odzvali v klubu NŠ Mura.

Obenem verjamejo, da bo NZS v tem primeru primerno in ostro ukrepala ter pokazala ničelno toleranco do tovrstnih ekscesov. »Vsi v klubu smo globoko pretreseni nad dogodkom, ki bo žal, še dolgo časa zaznamoval slovensko nogometno sceno,« so še zapisali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2024 ob 19:59 gost

      8

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2024 ob 20:09 VODSTVO MURE KRIVI STE gost

      VODSTVO MURE KJE IMATE PAMET ??? 1. Zakaj ste klopi za razervne igralce preselili na drugo stran igrišča pred gostujoče navijače, ZAKAJ KLOPI NISO TAM OSTALE KJE SO BILE ? 2. Koji bedak je poslal segrevat igralce točno pred tribuno gostujočih navijačev. E MOJ KUZMIČ PA UPRAVA POSRALI STE GA, ZAKAJ NE VPRAŠATE NEKOGA KI SE NA TO RAZUME.

      23 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2024 ob 7:09 gost gost

        v katerem veku živimo? Vsaka navijaška skupina naj športno in fer navija za svojo ekipo in potem niti zaščitna mreža ne bi bila potrebna. NZS naj da 3 točke Muri, MB finančno kaznit in violam do konca prvenstva prepovedat obisk tekem.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2024 ob 20:10 gost

      Na vpadnicah v Mursko Soboto treba nalepiti napise štajercem vstop prepovedan.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.02.2024 ob 20:26 Kobra gost

      Policija je ocenila po izjavi svojih strokovnjakov da je tekma srednje rizičnosti in poslala na Petanjci radar kontrolo.kje je pamet tu zdrava 10 km stran pa se odvijalo gnusno dejanje po moje so derbiji z Mariborom Olimpijo visoko tvegana prireditev.vsaka čast domačim navijačem za mirno kri. Če tega ne bi bilo kdo bi po vaše umiril zadevo? NZS pa znajte 3:0 za Muro,10 točk odvzema Mariboru,sodstvo pa kamniti vsakega huligana z20.000 evri kazni in več nikomur ta bedarija nikoli ne pade na pamet

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.02.2024 ob 20:28 AJAJAJAJAJ gost

      Edini krivec je varnostna služba, ki ni korektno opravila svojega dela. Amen.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2024 ob 7:11 gost gost

        krive so sprepite, zdrogirane viole, prepovedat njim vstop na športne dogodke in bo mir, potem niti varnostna služba ne bo potrebna.

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.02.2024 ob 21:37 vlado gost

      Tistim, ki kakorkoli razgrajajo prepovedati ogled tekem do konca življenja kot je to v Veliki Britaniji. Ko so take rizične tekme ko so poleg Viole in podobni pa odigrati tekme brez navijačev. VESTE koliko stane varovanje ene takšne tekme. Pa še dodatek plačila za NEDELJSKO delo

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2024 ob 6:59 AJAJAJAJAJAJ gost

        To je strošek da pa se plačuje nigimetase za moje mnenje prevec pa ne? Dajte bodite malo realni in objektivni.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.02.2024 ob 22:27 Muraš gost

      Verjamem, da je organizator kot tudi varovanje opravilo svoje delo, ko sem bil mlajši, smo se tudi udeleźevali tekem in švercali pirotehniko. Ne vse možne načine, tudi zelo izvirne. Povzročitelji se Bodo našli, Bodo pač iz svojih žepov pokrili stroške zdravljenja, odškodnine in muri za škodo, to bo nekoga drago Stalo...

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.02.2024 ob 6:49 gost gost

      PAMETNI V EVROPI POLICAJ VARNOSTNIK CELO TEKMO GLEDAJO V GLEDALCE PRINAS TEKMO JEBEŠ TI TO ORGANIZACIJO KONČNO ZDAJ JE SVOBODA ŠE KAZEN NAZAJ DOBIJO KRIVA JE VLADA S TEMI ZAKONI PENDREK VEN PA IDEMO V 2 MINUTAH BI SPRAZNILI SEDEŽE PA ADIJO V LEDAVO

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.02.2024 ob 7:11 gost gost

      PACIENT SI TIJ BUDALA ZAKOJ SE PENDREK NOSI RED DELA POLICIJA ŠTO JE ZAKON SPRIJAL BUJRAŠI MATER SI BETEŽEN

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.02.2024 ob 7:20 gost gost

      PREMAJHNE KAZNI SO,500EUR, KAJ RES?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.02.2024 ob 9:02 muraš gost

      KRIVA JE POICIJA IN REDARJI ki niso pregledali vseh navijačev

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.02.2024 ob 7:00 ime878 gost

      sramota za policijo, še ena in žal ne zadnja. ničvredneži

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.