https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Jevšek in Erlić o čezmejnem projektu reševanja poplavne varnosti

22.02.2024 ob 6:05  

V Zagrebu je potekala uvodna konferenca treh projektov za podporo upravljanju EU Strategiji za jadransko in jonsko regijo - EUSAIR, ki sta se je udeležila tudi kohezijska ministra Slovenije in Hrvaške Jevšek in Erlić. Poudarila sta pomen sodelovanja med državami jadransko-jonske regije, govorila pa sta tudi o strateškem čezmejnem projektu reševanja poplavne varnosti v Sloveniji in na Hrvaškem.

Osrednji projekt podpore strategiji z imenom »EUSAIR Facility point«, v katerem ima Slovenija vodilno vlogo, deluje od leta 2016. Gre za prvo enoto te vrste v Evropi. Kot projekta podpore upravljanja strategiji pa sta predvidena še projekta »EUSAIR točka«, ki ga vodi Italijanska regija Marche in projekt »Podpora razvoju in implementacijah strateških izvedbenih formatov«, ki ga vodi Hrvaška.

»Zbrali smo se, da obeležimo začetek izvajanja treh ključnih projektov, ki bodo imeli velik pomen za EU Strategijo za jadransko in jonsko regijo – EUSAIR v prihodnjih letih. To je velika priložnost, a tudi odgovornost. Slovenija že od leta 2014 podpira to strategijo, pri čemer se osredotoča predvsem na povezovanje na ekonomskem, kulturnem in znanstvenem področju,« je v uvodnem nagovoru poudaril minister Jevšek.

Konferenca je zbrala deležnike iz jadranske in jonske regije, ki so pokazali politično zavzetost in podporo trem projektom in njihovi vlogi pri izvajanju strategije. EU Strategiji za jadransko in jonsko regijo – EUSAIR je makroregionalna strategija v EU. 

Slovenski in hrvaški minister Jevšek in Erlić sta se pogovarjala tudi na dvostranskem srečanju. Glavna tema pogovorov je bil strateški projekt za reševanje poplavne varnosti na območjih ob rekah, ki prečijo Slovenijo in Hrvaško, in ki ga bosta državi izvajali v okviru čezmejnega Interreg programa Slovenija-Hrvaška, poroča Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.02.2024 ob 7:19 gost gost

      ONI MAJO NASIP KA PA MIJ VRBA JE NA POTI V ČRETAJ LUZERI VODA KOPA TAN GE MORE ITAK VEČINOMA JE POPLAVLJENA LEVA STRAN PROTI SREDIŠČU

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.02.2024 ob 7:29 gost

      Jevšek v penzion , ker si neuporaben ! Delo pa prepusti drugim , mladim , razgledanim in sposobnim . Posveti se ženi in vnukom ! Lp

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.02.2024 ob 7:38 HALO JEVŠEK gost

      Jevšek a za tebe teče poplavna voda iz Hrvaške v Slovenijo ali kaj, ti bi se o tem moral pogovarjati z Avstrijo ampak tam nimaš dostopa, ker oni z komunisti nimajo posla. Ti še edino lahko kaj dogovarjaš z balkanci vse ostalo je za tebe zaprto.

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.02.2024 ob 10:58 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

        Ma ste eni pametni Jevšek pa budala, čudno ka ste vij nej ministri ali pa župani ali kaj podobnoga.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.02.2024 ob 7:47 gost

      Naklada pa sploh ne ve kaj naklada ,,,,prazne obljube ali pa nesposobnost in na plačilni listi ! Gremo nesposobneži ! Anda Jevšek !

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.02.2024 ob 8:00 gost gost

      HRVAT MU POKAŽE KAK SE DELA NASIP

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.02.2024 ob 8:25 gost

      Pa še takrat ne ve čigav je ! 8:00

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.02.2024 ob 8:32 gost gost

      Nakladači ste vi zgornji, primitivci, samo šinfati znate. Ja, za puklastoga pokvarjencva ste dobri, takše on nuca. Pa dobite kaj za to, ka ga zagovarjate. Jevšek je že v redi, zna ka dela, ma tudi izobrazbo, ka pa vi nakladači?

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.02.2024 ob 8:45 Karel K. gost

      Slovenija ima, kot vsepovsod, vodilno vlogo v tem Jadransko-Jonskem projektu. Brez Slovenije in Javška ni Evrope, ne more funkcionirati. Joj ta Jevšek kriminalist pa afera Bulmastifi, pa afera stavba na Litijski, vse je on to rešil, kot je rekel, da se to mora vse pomesti pod preprogo. Pričakujejo ti Jevškovi titoisti denar iz tega Jadranskega projekta, da bodo lahko spet plačevali tiste Nike Kovač, Jenule, da bodo kolesarili in intelekrualno smetili po ulicah z namenom, da se obdržijo na oblasti. Se še spomnite kako so Tito in partijski samodržci kasirali nepovratna sredstva iz zahoda, ker so se predstavljali, da so oni most med vzhodom in zahodom, te pa so potem porabili za pisanje samoupravnega socializma, ki pa je v krvi in revpčini propadel. Slovenija je Titova Juga v malem.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.02.2024 ob 9:13 gost

      Takšnim kak je Jefšek bi na jugu rekli MLATIMUDA.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.02.2024 ob 9:52 gost

      To kaj bo delala vlada sedaj bi že Janševa vlada morala narediti in o 3 krat. Kajti ta kreten je bil 3 polne mandate in 1 na pol. Ker mu je evropska trojka dihala za ovratnik je pa vrgel puško v koruzo in v bunker. Prevzela pa je vlado edina sposobna ženska v tise temačne času gospa Bratušek. Kera je imela v sloveniji edina j,,,,, med ženskim in moškim spolom. Ko je popuščala drek za Janezom Janšo se je podgana privlekla iz bunkerja.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.02.2024 ob 12:07 123 gost

        Ko je Bratuškova sestavila vlado je Janša povedal,,če ona sestavi vlado se umaknem iz politike,,on pa še vedno hujska narod in svoje neobljubljna dejanja sedaj potiska na druge,,največja svinja v zgodovini Slovenije

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.02.2024 ob 9:59 Karel K. gost

      Rusija ima veliko Sibirijo, kamor pošilja na prevzgojo oporečnike. Slovenska Sibirija-Prekmurje je mala, zato slovenski narod ne more vseh oporečnikov, kateri nam pijejo kri že 32 let, umestiti na tem prostoru, saj bodo tako dobili svoj brlog kjer se bodo še bolj okrepili, ne pa prevzgojili v poštene državljane iz kriminalcev, lopovov, tatovov roparjev državnega premičnega in nepremičnega premoženja. Kot vemo so nekoč iz "Slovenije" v Prekmurje pošiljali tiste kateri so jim tam delali težave. Jevšek je eden od teh, saj on ni Prekmurec.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.02.2024 ob 11:48 gost

      Komunisti so sinonim za nesposobnost in Jevšek je šolski primer za nesposobnost. Prekmurcem želim, da bi v prihodnje imeli več sreče pri izbiri svojih predstavnikov, na volitvah bo treba več pameti in razuma.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.02.2024 ob 12:01 Karel K. gost

      Ko je Jevšek onkraj Mure baje opravil afero bulmastifi, mu več tam niso mogli zagotoviti neke funkcije, zato so ga poslali v Prekmurje najprej na policijo potem pa za župana, ker so sobočanci njihovi prevari nasedli. Meni še nikhče ni dokazal, da Janša ni slovenec. Koliko vem ga je rodila slovenska mati. Sicer pa Janša spada v vašo kadrovsko kvoto vrinjeno med dejanske pomladnike z vaše strani. Trenutno imate v SD problem z kadri, nimate kandidata za predsednika, zato imamo mi na tej demokraitčni pomladni stranki zdaj edinstveno priložnost, da vam ga vrnemo in končno po 32. letih postavimo na čelo politike svoje ljudi, demokratično in proevropsko usmerjene, brez titoistične preteklosti.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.02.2024 ob 13:53 gost

      Štef ti si se že narodil v p.zdi ! hi,hi,hi,hi,hiiii BUDALEŠTINA na KOBIK 12:15

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      22.02.2024 ob 17:15 gost

      13.53,,,pijanek SDS hlapec mislim da za tebe ni tukaj prostora. Kajti tukaj lahko smo tisti pišejo keri z svojo glavo razmišljajo. Vi hlapci SDS pa morate dobiti besedilo in čas ko lahko gobce odprete. In to od vele vodije SDS diktaturaja.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      22.02.2024 ob 17:16 gost

      Popravek,,,, pijanček.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      22.02.2024 ob 18:24 gost gost

      CELA EVROPA VIDI KA MAMO BANDO NESPOSOBNO LEJVI OVINEK

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      22.02.2024 ob 18:37 gost

      Štef 123 pa še kakšen šampijon ste gonilna sila in goreči privrženci današnje vodilne strukture ! Pametni ste zelo samo nimate nam nič za pokazati ! --rezultatov vašega dela ni na vidiku 1 Blatite samo predhodnike , ki imajo po dokazih sodeč več v riti , kot VI v vaših pametnih glavah ! žalostno vendar resnično !!!!!!!!!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      23.02.2024 ob 10:17 GOST gost

      GRIMS VRTI MOBITEL IN ZAKAJ GA NE NAŽENETE IZ PARLAMENTA------SRAMOTA, SRAMOTA.....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.