https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V trčenju štirih vozil tri osebe poškodovane

23.02.2024 ob 11:40  

Danes, malo pred 6. uro, se je izven naselja Očeslavci zgodila prometna nesreča z udeležbo štirih vozil. V prometni nesreči so se tri osebe lažje telesno poškodovale. Včeraj je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v drugo vozilo in se v prometni nesreči lažje telesno poškodoval, v Ljutomeru pa je bil pri padcu poškodovan kolesar.

Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila na relaciji Spodnji Ivanci – Ptujska cesta prehiteval osebni avtomobil v trenutku, ko mu je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal drug osebni avtomobil. Med voziloma je prišlo do čelnega trčenja.

Pri trku je na osebnem avtomobilu povzročitelja odtrgalo kolo, katero je odbilo v vozilo, ki je pripeljalo za povzročiteljem. Poškodovano je bilo tudi vozilo, ki ga je povzročitelj prehiteval.

V prometni nesreči so se tri osebe lažje telesno poškodovale. Preizkus alkoholiziranosti je bil pri vseh udeležencih negativen. Povzročitelju prometne nesreče bo izdan plačilni nalog, zaradi nepravilnega prehitevanja, za katerega je predpisana globa v višini 700 evrov in 9 kazenskih točk.

Včeraj, malo po 15. uri je izven naselja Cezanjevci voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v drugo vozilo in se v prometni nesreči lažje telesno poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

Malo po 22. uri pa je v Ljutomeru zaradi nepravilnega premika padel kolesar in se lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti zaradi poškodb ni bil mogoč, zato je bil odrejen strokovni pregled. Po pridobljeni analizi bo kolesarju izdan plačilni nalog.

Policisti ponovno pozivajo vse udeležence v cestnem prometu, da vozite previdno ter zbrano, hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti, uporabljajte varnostne pasove, med vožnjo ne telefonirajte in vozite trezni. Posebna pozornost naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil. Le na tak način bo vsak dal svoj prispevek k večji varnosti na naših cestah.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.