https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Znan epilog incidenta v Fazaneriji

26.2.2024  

NK Maribor bo v zvezi z incidentom navijačev nosil finančne posledice v višini 25.000 evrov, ob tem pa se tekma z Muro registrira z rezultatom 3:0 za domačine. Maribor pa bo prav tako naslednje štiri domače tekme igral pred praznimi tribunami.

Disciplinski sodnik NZS je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin, še ni izdal.

Disciplinski sodnik je upošteval vse izjave vpletenih, tako uradnih oseb, kot obeh klubov in ob tem izpostavil, da je skrb za varnost igralcev, sodnikov, uradnih oseb, gledalcev in drugih, na prvem mestu, kar posledično pomeni, da je potrebno okoliščine, ki so povezane z zagotavljanjem varnosti ocenjevati najstrožje.

Ob tem poudarja, da je vsakršno prižiganje in metanje bakel na stadionu absolutno nesprejemljivo ter zavržno in se nikdar ne sme razlagati kot nekaj dopustnega, še manj pa se navedeno ne more opravičevati kot del »folklore« neke skupine navijačev, saj gre za izredno nevarno ravnanje in nevarne predmete. Tudi v skladu z načeli UEFA gre pri uporabi pirotehničnih sredstev za nevarna sredstva, ki lahko povzročijo hude poškodbe in škodijo zdravju ter so striktno prepovedane.

Zoper sklep DS NZS je možna pritožba v roku treh dni od prejema zapisnika obravnave disciplinskega sodnika, so sporočili iz NZS.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2024 ob 14:09 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      No končno se nekaj prrmijka na boukše.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2024 ob 22:32 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2024 ob 14:50 Karel K. gost

      No, kaj boste zdaj vi intelektualno in človeško vedenjsko bolni ljudje rekli, a se mi boste opravičili, ko sem jaz na tem portalu zahteval in verjel, da bo Maribor mral biti strogo kaznovan, saj je svetilnik nogometa v Sloveniji, vi pa ste mi pripenjali nezpoznavanje igre in stanje duha v državi. Ta tempo in sistem kaznovanja se bo moral uporabiti vsepovsod, v vsakem koru življenja v Sloveniji. Drugače, se to stanje kriminalnega duha, ko Slovenijo lahko le bvodijo kriminalci, v državi ne bo izkoreninilo. Že 30 let se v tej titovi Jugoslaviji v malem imenovani Slovenija ščitijo debeli kriminalci obsojajo pa se kurji tatovi, kriminal pa se le širi namesto, da bi pojenjal.

      19 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2024 ob 14:52 gost

      Še 2 taki zmagi, pa bo obstanek zagotovljen!

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.02.2024 ob 15:24 ........ gost

      Mora zelena miza obvarovati Muro izpada, me pa zanima kazen Muri, ki je bila organizator tekme. Varnostni organi pa bi si mogoče zaslužili tudi kako kepico sladoleda, saj niso bili v stanju odstraniti 150huliganov. Vse to pa v nameri, ker Mura ne bi dobila 3 točk in bi bila resen kandidat za izpadanje. Tu se vidi lopovstvo in korupcija, pa lahko pristaši Mure trdite, kar hočete, sem za nogomet na igrišču, ne ob pomoči varnostnih organov, ki so delovali zelo premišljeno, kazni pa itak ne dobijo. Kako bo 130 kilnati varnostnik nasziral 3 mladeniče, ki iz njega če bi bilo potrebno naredujo zaseko.

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.02.2024 ob 16:16 Karel K. gost

      Te tri točke, Muri ne bosta koristili niti škodili Muri za to, da bo ostala ali izpadla iz lige. Tu gre za obnašanje gledalcev in to teh fanatičnih na katere se vsi klubi, posebej pa ti večji sklicujejo, da so oni dvanajsti igralec in zato zmagujejo. Ta kazen je upravičena iz razloga, ker so bili ti mariboeski organiziranci zares objestni z namenom, da naredijo kraval, da pokažejo svojo nosrost. Namreč povoda za takšno njihovo vedenje ni bilo, saj so vodili in so imeli dobljeno tekmo, pa tudi sodenik ni dosodil nekega sumljivega prekrška v njihovo škodo. Zato še enkrat, to je bila čista objestnost, da so izkazali svojo frustracijo in divjaštvo, ne pa navijaške lastnosti. Murini redarji in tudi policija tega ni mogla preprečiti, zato Mura ne more biti kaznovana.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2024 ob 18:33 sobočanec gost

        Znan epilog incidenta v Fazaneriji, Fazenarija je financiran od MOMS, ti Karlek se pa nimaš kaj vtikati !

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.02.2024 ob 18:20 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Policija je ravnala čista praf, si nekaj trdijo ka so prouti nasilji in tak je tudi bilou. Zakoj bi policija nasilno odstranjevala viole či pa so na kunci tak fajn merno domou šli. Tak se dela prekinitev tekme, točke nasprotniki pa je stvar rešena, in tou brez nasilja.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.02.2024 ob 18:33 kaplar gost

      Prepoved komentiranja !

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.02.2024 ob 19:16 Kobra gost

      Ne strinjam se z mnenjem tu enega komentarja ki ima namesto črkovanega vzdevka pike.karkoli je NZS odločila je pač to oni znajo.ta gospod bi se mogel vprašati zakaj zagovarja nekaj nedopustnega.pa te vprašam ali pirotehnika ni prepovedana? Celo med božičnimi prazniki in novoletnimi so petarde prepovedane ognjemet pa v strnjenih naseljih isto tak.a ni stadion slučajno na enem hektarju in pol z nekaj tisoč gledalci malo strnjen pa še novo leto je že mimo.zato ne zagovarjati tega sranja,ker če se bo to pustilo bodo eni kreteni začeli po zmage svojih klubov hoditi z pištolami

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.02.2024 ob 19:39 Seljo gost

      Karci boš vido, ka nas bodo na koncu te tri pike verjetno obdržale v ligi. Se pa strinjam, ka petarde pa pirotehnika na stadionih nimajo kaj iskati in vsako takšno početje trbej strogo kaznovati ne glede za ker klub gre.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.02.2024 ob 20:26 Gost 2 gost

      Kazniti bi bilo potrebno,varnostno službo in policijo,saj so plačani in odgovorni za red na tekmah.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.02.2024 ob 7:57 AJAJAJAJAJ gost

        Točno tako. To sem jaz napisal že zdavnaj. Zdaj pa upam, da MARIBOR toži službo za varovanje in naj oni plačajo kazeen, ki je naložena Mariboru. Simpl ko pasulj.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.02.2024 ob 20:49 gost

      Malo gledam derbije po Evropi,pa vidim,da tam na stadionih tudi veliko pirotehnike. To se enostavno neda preprečiti kot kaže.Kako to rešiti,naj odločijo strokovnjaki.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.02.2024 ob 0:51 lopata211521 gost

        Pirotehnika je nasplošno prepovedana na stadionih. Tako, da je to stvar posameznika, če komu to ni jasno oz. ignorira. Enostavno ne nosiš takih stvari na tekmo pa nima veze kak "ultra" si.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.02.2024 ob 6:34 tri pike gost

        ma daj v tej mali fazaneriji da ne bi mogla policija bolj poostriti nadzor? dejstvo je, da je to tudi na grbi policistov, ki so absolutno nestrokovni. in tudi njih bi bilo potrebno kaznovati, predvsem pa v bodoče ne pošiljati na teren te, ki so sedaj bili. kot da ne dela slovenska policija že dovolj sramote sebi in celotni državi.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.02.2024 ob 11:17 lopata211521 gost

        @... Maribor plača skoraj vsako tekmo kazni zaradi podobnih primerov... po takšnem bi lahko policija vedno bila kriva... Dokler bodo taki hodili na tekme, ki nosijo stvari, ki niso dovoljene bo vedno pizdarija..

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.02.2024 ob 20:50 gost

      Še KOMENTATORJI žaljivih in sovražnih vsebin bi se morali STROGO KAZNOVATI !!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.02.2024 ob 5:19 Kume gost

      Kaj bo Mura tk imajo kaderrr za pomursko ligo.bog naj jim da da izpadejo iz lige.to so invalidi laciiii Maruško kos Marosa so kk stari traktoriiii polziiiii.brez Ciganov ne bo ns.mure zakaj niti en cigan ni v ns.muriiiii ker cigani niso zaželjeni bili nikoliiiii v klubu muraaaaa.sramota.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.02.2024 ob 5:23 Kume gost

      Vzemite si vzor legenda Marinko sarkezi v nk.muri je biu na tribuni.odsel v NK.beltinci in potem prestopo v NK.maribor.v Muri ni dobil sanse ker je biu cigannnn sramota Marinko sarkezi je legenda za Prekmurje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.02.2024 ob 15:56 Gasilec Samo👨‍🚒 gost

        V Mariboru sem bil pred par leti na nogometni tekmi revialnega značaja (veterani). Ko je v igro vstopil Marinko Šarkezi, so gledalci vstali in mu namenili zelo dolg aplavz. Mariborčani so veliki poznavalci nogometa (seveda z izjemo zadrogiranih kretenov, ki se imenujejo Viole) in ne ploskajo komur koli. Na žalost ima Marinko drugje dosti večji ugled, kakor v domačem okolju. Resnično je nogometna legenda.👍🏻

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.