https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na soboškem jezeru bodo gradili potapljaški center

28.02.2024 ob 11:05  

Potapljaško društvo Murska Sobota je na svoji redni letni skupščini pregledalo delo v preteklem letu in si zadalo cilje za tekoče leto. Skupščini se je preko video povezave pridružila tudi svetovna rekorderka Alenka Artnik. V razpravi so poudarili pomen izgradnje predvidenega potapljaškega centra na Soboškem jezeru, ki bo ob svoji reševalni vlogi imel veliko vlogo tudi na športnem področju.

Ugotovili so, da so program dela izpolnili v celoti, na nekaterih področjih, kot npr. pri podvodnem reševanju pa celo presegli, saj reševanj in drugih aktivnosti urgentnega značaja ni mogoče načrtovati. Med drugimi so izpostavili organizacijo vaje podvodnih reševalcev iz celotne Slovenije. S tem so lani začeli z obeležitvijo petdesete obletnice organiziranega podvodnega reševanja, ki se je v Sloveniji začelo prav v Murski Soboti. Ob tej priložnosti so izdali posebno publikacijo, 50 let potapljanja, na slavnostni akademiji pa so se spomnili tudi vseh pionirjev podvodnega reševanja in petim še živim podelili posebne spominske plakete. 

Skupščini se je preko video povezave pridružila tudi svetovna rekorderka v prostem potapljanju in aktualna svetovna rekorderka v obeh disciplinah, potapljanju z enojno in z dvema plavutma, Alenka Artnik, ki tekmuje za Potapljaško društvo Murska Sobota. Opisala je nekaj osebnih občutkov med svojimi rekordnimi potopi in letošnji program tekmovanj ter treningov. Naslednjo soboto se tako odpravlja v Egipt na globinske treninge.


Alenka je s svojimi dosežki Potapljaško društvo Murska Sobota in s tem tudi Mestno občino Murska Sobota postavila na svetovni zemljevid vrhunskih športnih dosežkov, kar je za potapljaško društvo Murska Sobota velika čast in izjemna priložnost, da tudi v tem okolju krepimo tovrstni vrhunski šport.


Prav zaradi tega so člani v razpravi poudarili pomen izgradnje predvidenega potapljaškega centra na Soboškem jezeru, ki bo ob svoji reševalni vlogi imel veliko vlogo tudi na športnem področju. Z Alenkinimi nasveti in pomočjo najboljše proste potapljačice na svetu bodo člani društva lahko kompetentno začeli s pripravo poligona za uvajanje mladih v prosto potapljanje.


Ob koncu so člani prejeli nepremočljive torbe in si ogledali nekaj filmov, med drugim animacijo predvidenega potapljaškega centra na Soboškem jezeru ter podvodni posnetek deblaka, ki je potopljen v Soboškem jezeru.

Foto: Potapljaško društvo MS, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2024 ob 13:34 gost

      Komu je to potrebno. Spet investicija kera bone nekomu blizu tega projekta napolnila bančni račun.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2024 ob 16:34 gost gost

      Te potaplaški center de služo samo povlinjekovomi" kmici."

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.