https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na voljo več kot 620 tisoč nepovratnih sredstev za čebelarje

29.02.2024 ob 12:05  

Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja obvešča, da je za čebelarje na voljo šest razpisov, za katera bo namenjenih skoraj 623 tisoč evrov sredstev.

Od jutri, 1. marca, bo na voljo 6 javnih razpisov za intervencije v čebelarskem sektorju. Razpisi bodo odprti do porabe sredstev oziroma najkasneje do 31.julija 2024.

Agencija je pripravila šest razpisov, za katere bo skupno namenjenih kar 622.706,60 evra sredstev. 

Javni razpisi za intervencije v čebelarskem sektorju:

Vzdrževanje čebelnjakov in čebeljih družin za prenos znanja v čebelarstvu

Predmet javnega razpisa je dodelitev podpore za vzdrževanje čebelnjakov in čebeljih družin za prenos znanja v čebelarstvu v programskem letu 2024, z uporabo katerih se bosta izboljšala prenos in izmenjava znanja na področju čebelarstva. Višina nepovratnih sredstev znaša 25.676,00 eurov.

Sofinanciranje nakupa čebelarske opreme

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje nakupa čebelarske opreme, pripomočkov in naprav, katerega glavni namen je posodabljanje čebelarske opreme, pripomočkov ali naprav in tehnologije s sofinanciranjem določene čebelarske opreme. Skupna višina nepovratnih sredstev v okviru tega javnega razpisa znaša do 226.595,20 eurov

Sofinanciranje obnove tipičnih čebelnjakov

Glavni namen je obnova starih tipičnih čebelnjakov, ki imajo zgodovinsko vrednost in so vpisani v Registru starih čebelnjakov pri Čebelarski zvezi Slovenije oziroma v Registru nepremične kulturne dediščine. Skupna višina nepovratnih sredstev v okviru tega javnega razpisa znaša do 24.630,00 eurov.

Sofinanciranje zdravil dovoljenih v ekološkem čebelarstvu

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje zdravil, dovoljenih v ekološkem čebelarstvu, katerega glavni namen je zagotavljanje zdravstvenega varstva čebel in večje varnosti čebeljih pridelkov. Skupna višina nepovratnih sredstev znaša do 20.689,20 eurov

Sofinanciranje sadik medovitih rastlin, posajenih za čebelarjenje in ne za pridelavo rastlin

Namen podintervencije sofinanciranje sadik medovitih rastlin, posajenih za čebelarjenje in ne za pridelavo rastlin, je zagotavljanje dostopne čebelje paše v različnih obdobjih ter s tem enakomernejše prehranjenosti čebel. Višina nepovratnih sredstev, namenjena za izvajanje javnega razpisa za sofinanciranje podintervencije v programskem letu 2024 znaša do 49.260,00 eurov.

Sofinanciranje nakupa satnic s certifikatom ali z analiznim izvidom oziroma poročilom o doseženih temperaturah

Namen podintervencije je zagotoviti večjo kakovost in varnost medu in ostalih čebeljih pridelkov s sofinanciranjem nakupa oziroma izdelave satnic s certifikatom, analiznim izvidom oziroma poročilom o doseženih temperaturah. Skupna višina nepovratnih sredstev v okviru tega javnega razpisa znaša do 275.856,00 eurov.

Vloge se oddajo elektronsko preko vstopne točke e-kmetijstvo. Več informacij o javnih razpisih najdete na povezavi tukaj.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.02.2024 ob 20:14 Ma gost

      90 % te subvencij lahko dobijo čebelarji kateri se poklicno ukvarjajo s čebelarstvom ali imajo večje število čebel. Ostali 95 % pa lahko dobi le drobiž.S takimi pogoji se uničuje male čebelarje.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.