https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zaradi neupoštevanja prednosti dve poškodbi in 18 000 € škode

13.01.2012 ob 7:28  

Policisti PU Murska Sobota so od 12. 1. do 13. 1. 2012 obravnavali šest kaznivih dejanj, odkrili ukraden osebni avtomobil, sedem prometnih nesreč, eno kršitev javnega reda in miru, eno poškodbo vozila na parkirnem prostoru in pet primerov povoženja divjadi.

V eni prometni nesreči sta dve voznici osebnih avtomobilov utrpele lahke telesne poškodbe, ostale nesreče pa so se končale le z gmotno škodo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami se zgodila v Črenšovcih, zaradi neupoštevanja prednosti. Gmotna škoda znaša 18 000 evrov.

Na področju kriminalitete so bile obravnavne tri tatvine, dve kaznivi dejanji nasilja v družini in goljufija. V Gornji Radgoni je neznani storilec v eni od trgovin storil tatvino dvajsetih škatlic cigaret v Zdravstven domu pa tatvino zlatega prstana. Na bencinskem servisu MOL v Pincah je tujec v osebni avtomobil natočil 46 litrov goriva in odpeljal brez plačila. Tujca so policisti izsledili. Kaznivi dejanji nasilja v družini so obravnavali policisti PP gornja Radgona in PP Lendava. Obema osumljencema sta bila izrečena ukrepa prepovedi približevanja. Policisti PP Ljutomer so obravnavali goljufijo.

Policisti PMP Petišovci so na mejnem prehodu odkrili ukraden osebni avtomobil, ki je bil ukraden v Avstriji. Vozilo so zasegli, zoper osumljenca pa bodo podali kazensko ovadbo.

Javni red in mir je bil kršen le enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj je ob intervenciji s kršitvijo prenehal.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan voznik tovornega vozila.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti čez dan opravljali na območju PP Gornji Petrovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.