https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na ministrski konferenci odločali o razvojnih vprašanjih

06.03.2024 ob 9:50  

Članice Svetovne trgovinske organizacije (WTO) so na 13. ministrski konferenci (MC13) sprejele odločitve o razvojnih vprašanjih in se zavezale k nadaljevanju reformnega procesa ter aktualnih pogajanj, vključno s sistemom za reševanje sporov. Konference se je udeležila tudi delegacija Republike Slovenije pod vodstvom državnega sekretarja mag. Dejana Židana.


V Abu Dabiju se je 1. marca 2024 zaključila 13. ministrska konferenca (MC13) z ministrsko deklaracijo, ki določa program reforme organizacije. Ministri so obnovili zavezo, da bodo leta 2024 v celoti oživili sistem za reševanje sporov, in se dogovorili, da bodo izboljšali uporabo določb o posebni obravnavi za države v razvoju in manj razvite države. Dogovorili so se tudi za nadaljevanje pogajanj na vseh aktualnih področjih, za katera na MC13 še niso uspeli doseči soglasja kljub pripravljenosti velike večine članstva WTO. Slovenija je kot država članica Evropske unije (EU) stališča do MC13 usklajevala v okviru Sveta EU za zunanje zadeve – trgovina.

Državni sekretar mag. Dejan Židan je na zasedanju Sveta poudaril: »Dobro delujoč multilateralni trgovinski sistem, ki zagotavlja pravično in na pravilih temelječo trgovino, je za Slovenijo kot odprto in izvozno usmerjeno državo ključnega pomena. Soočamo se z večplastno globalno krizo, ki zahteva odločen odziv. WTO moramo zato posodobiti in sistem usposobiti za odzivanje na trgovinske izzive 21. stoletja. Slovenija verjame v učinkovite multilateralne rešitve, ki spodbujajo trgovino kot dejavnik trajnostnega družbenega in ekonomskega razvoja. V tem pogledu tudi pozdravljamo pristop novih članic k WTO in podpiramo države, ki so še v pristopnem procesu, še posebej države Zahodnega Balkana.«

Članice WTO so na MC13 sprejele Ministrsko deklaracijo iz Abu Dabija, v kateri so se zavezale h krepitvi multilateralnega trgovinskega sistema z osrednjo vlogo WTO v smeri boljšega odzivanja na sodobne trgovinske izzive. Ministrska deklaracija poudarja pomen razvojnega vidika pri delu WTO in vlogo multilateralnega trgovinskega sistema pri uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja iz agende Združenih narodov 2030, vključno s prispevkom žensk v trgovini. Članice so v deklaraciji izpostavile tudi pomen storitev, saj te ustvarijo več kot dve tretjini svetovne gospodarske proizvodnje in predstavljajo več kot polovico vseh delovnih mest. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2024 ob 12:34 gost gost

      GE JE BIL DO ZDAJ

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.03.2024 ob 20:03 svoboda gost

        Na ministrski konferenci odločali o razvojnih vprašanjih in odločili, da ne bodo več vkaplali pujcekov !? Tako bomo imeli samo !"konžare" in kakšno ve zgunjeno prasico.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2024 ob 14:12 Karel K. gost

      Kako to, da se nitega zbora udeležil minister Han, saj se je govorili o trgovini in on je baje po pokllicu trgovec. Pa tudi on bi, kot Židan kaj povedal o balkanskih državah in njihovih problemih skupaj s Slovenijo. Slovenija se je počutila počaščene, saj so govorili o manj razvitih in državah v razvoju kamor spadamo zaradi vodenja te države s strani titoistične poliitčne nomenklature v zadnjih 32. letih na 45 let podlage. Zagotovo so na tem srečanju delili kakšen šenkan denar, saj na takšnih srečanjih ne sme manjkati ta titoisitčna kriminalna združba, da si pridobi spet kaj denarja, da bo lahko za nekaj mesecev ali let lahko še preživela na oblasti.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2024 ob 14:33 Lendavski nadvojvoda gost

      Najhujše pri enih starih je,da ne znajo v miru prdeti in v miru prežvekovati.To so predvsem "spreobrnjeni"nekdanji titoisti,zanje velja,če bi bil Horty tukaj,bi bili madžaroni.....tri leta so riti lizali Haimatdienstovcem na delu tam ,pa so Österreicheri.....P.s.Károly ,stopi pred ogledalo .

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.03.2024 ob 15:37 gost

      Ta človek pod Lendavski nadvojvoda je zares moralno, intelektualno in etično pokvarjen človek. Je to tisti debeli, je to tisti srbski pritepenec, je to tisti 203/160/77, najverjetneje pa je, da je domači prekmurski rusofil, izdajalec in izhaja iz stare ali nove Udbovske vzgoje, saj je všč v obešanju kriminalnih dejanj, manipulacij, diskreditacij na pleča drugih, ki o tem sploh ne sanjajo.Tu in pa v enem prejšnjem zapisu govori le samo o izdajalcih, da je Benko izdajalec, da je ta Karoly izdajalec, da so evangeličanski duhovniki izdajalci, katere je naštel po priimkih. Ne pomisli pa, da je on ruski vohun na tem portalu in seveda titoisitčni, kar je potrdil z imenovanjem Zelenskega, Ukrajine, da so tudi ti izdajalci Rusije. Namesto Karolyja stopi ti pred ogledalo in boš videl intelektualno in pošast v človeški podobi. Če imaš kaj človeških vrednot se boš ustrašil do amena, ko ti bo0do prdci kar silili od spredaj in zadaj in boš moral prežvekovati svojo hudobijo in hudobijo tistih kateri te šolajo, da pišeš kaj takšnega.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.03.2024 ob 15:37 gost

      Eh te smo pa lejko brez skrbi,če je Slovenijo zastopo Židan.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.03.2024 ob 6:32 gost

        Židan bo posodobil WTO, takšni štos pa si lahko privošči samo največji homurist od Goričkoga do Pirana.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.