https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na upravnih enotah bodo stavkali vsako sredo do izpolnitve zahtev

12.03.2024 ob 9:55  

V sredo, 13. marca, bo splošna stavka upravnih enot. Zaposleni na 54 od 58 upravnih enotah bodo stavko nadaljevali vsako sredo do izpolnitve zahtev.

Jutrišnja stavka je prva v seriji napovedanih stavk ob sredah, zaposleni zahtevajo višje plače in razbremenitev.

Med zahtevami sta povišanje plače vsem zaposlenim na upravni enoti za sedem plačnih razredov in izenačitev nazivov zaposlenih na upravnih enotah z nazivi na ministrstvih. Prav tako zahtevajo takojšnjo ureditev dodatka za blagajniško poslovanje in zaposlitev dodatnih kadrov.

Med stavko bodo zaposleni izvajali le nujne naloge, in sicer:

  • izdajo osebne izkaznice ali potnega lista zaradi nujne službene poti v tujino, nujnega zdravljenja v tujini ali smrti v družini v tujini;
  • s področja prometa izdajo vozniškega dovoljenja zaradi nujne službene poti v tujino, nujnega zdravljenja v tujini ali smrti v družini v tujini;
  • s področja matičnih zadev prevoz pokojnega v tujino, vpis rojstva, če mora novorojenec na nujno zdravljenje v tujino;
  • s področja urejanja prebivališč prepoznane postopke urejanja zakonskega prebivališča;
  • s področja evidenc tujcev: vročitev dovoljenja za bivanje za novorojence – prvo dovoljenje, vročitev dovoljenja za bivanje za voznika v mednarodnem prometu;
  • potrjevanje podpor podpisov volivcev in s področja financ telefonske preverbe takse za izdan sklep v zadevi življenjske ogroženosti.

Izvajanje nalog v času stavke v Pomurju

Iz UE Murska Sobota so sporočili, da bodo v času stavke zaposlenih, ki bo potekala vsako sredo od 13. marca 2024 naprej vse do preklica oz. izpolnitve stavkovnih zahtev, v skladu z Aktom o izvajanju nalog v času stavke strankam zagotavljali le najnujnejše storitve katerih neizvajanje bi ogrozilo življenja, premoženje in zdravje ljudi ali zaradi katerih bi nastala druga nepopravljiva škoda.

V času stavke bodo tudi na UE Gornja Radgona strankam zagotavljali najnujnejše storitve v skladu z zakonom. Prav tako bo v času stavke zaprt Krajevni urad Sveti Jurij ob Ščavnici.

Na večini upravnih enot so stavkali že konec januarja, pred tem pa novembra.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2024 ob 12:00 gost

      Še to kar dobite , dobite preveč nekateri , saj se vas vidi po trgovinah na kavicah in še kje . Ajmo Radgonski uslužbenci je treba delat , ne afne guncat !

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2024 ob 13:05 sobočanec gost

        Na upravnih enotah bodo stavkali vsako sredo do izpolnitve zahtev, ker si niso sposobni najti drugega dela, kjer ne bi bilo potrebno delati !

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2024 ob 13:55 Državljan gost

      Pravilno,da stavkajo in se borijo za svoje pravice,jih podpiram.Vprašam se,kaj so naredili s to državo,da skoraj že vsi stavkajo,sistemi so podhranjeni,nezadovoljstvo med upokojenci,delavcemi,kmeti...Kaj nimamo ljudi,da bi to državo usmerili tja,kjer ji je mesto,med najboljše države na svetu?.Športniki so lahko za vzgled,pa marsikaj še.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2024 ob 14:01 gost

        Stavka tudi ni za vse , ne rečem zdravnike , za občinske uslužbence pa ti ne dam prav , ker vidim kje hodijo TUDI PO GOSTILNAH IN PORABIJO VEČ ČASA V NJEJ KOT JIM JE DOLOČENO SPLOH PA V PETEK ,KO DELAJO SAMO DO 13URE PA SO OB 12 UEI ŽE V NJEJ. Lp

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2024 ob 14:40 q gost

      poznam gospo iz kroga,ki ma na leto sigurno sedem mescev bolniške

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.03.2024 ob 17:54 gost

      Stavka v upravnih enotah. Halo gdaj pa sploh ti ljudje delajo. Najprej moraš delati da lahko potem stakaš. Vsa javna uprava v Sloveniji dela vse tisto kar ni v njeni pristojnosti. Obiski trgovin, frizerjev, gostiln, pedikur, vse vrstne prireditve z hrano in pijačo pa še kako muziko zraven. Pa če kaka ena urica ostane za službo. Je pa vsak mesec plača na točno določen datum. Zato eajte z tem izsiljevanjem vlade kreteni nemarni nesposobni javni uslužbenci.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.03.2024 ob 13:46 replayist gost

      Plače v javni upravi bi morale za primerljive izobrazbe in zahtevnosti biti vsaj 20% v povprečju manjše, kot so v gospodarstvu (tako je v Ameriki, po kateri se tako desniči radi zgledujejo), potem pritiski v javni upravi ne bi bili tako veliki, sposobni pa bi se v gospodarstvu lahko izzživeli, ustvarjali pa delali. V tej državi samo še umetniki in glasbeniki ustavarjajo, vsi ostali samo še delajo, medtem ko politiki, tisti dinozavri delajo kaj ....

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.03.2024 ob 4:44 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.