https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Lendavi in Murski Soboti prijeta storilca tatvin v trgovini

13.03.2024 ob 11:32  

Minuli teden so pomurski policisti obravnavali več primerov tatvin izdelkov v trgovinah.


6. marca 2024 so policisti PP Murska Sobota prijeli 25-letnega storilca, doma iz območja Ljubljane, ki je izvrševal tatvine izdelkov po trgovinah v Murski Soboti. Policisti so na podlagi obvestila zaposlenih v trgovini storilca in voznika prijeli pred uvozom na avtocesto. V prtljažnem delu osebnega avtomobila je osumljeni posedoval več različnih izdelkov, za katere ni imel računa. Med postopkom so mu bili izdelki zaseženi in vrnjeni v trgovine. Storilec je izvršil tatvino prehrambenih izdelkov za okrog 1000 evrov.

8. marca 2024 pa je bila podana prijava, da je neznana oseba iz trgovine v Lendavi odpeljala poln voziček različnih izdelkov. Ugotovljeno je bilo, da je 40-letni državljan Madžarske utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja tatvine. V trgovini je svoj nakupovalni voziček napolnil z različnimi izdelki in odšel iz trgovine, ne da bi izdelke plačal. Nakupovalni voziček je odpeljal do vozila, kjer je izdelke zložil v prtljažni del in se nato s kraja odpeljal. S strani policistov PP Lendava je bil ustavljen v cestnem prometu, kjer so mu bili med postopkom izdelki zaseženi in vrnjeni v trgovino. Z dejanjem je bila trgovina oškodovana za okrog 820 evrov.

V obeh primerih bo zoper storilca podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2024 ob 23:53 Tujci su slabineprijatelji gost

      youtu.be/ZZOZDrDYzTM 24ur.com/novice/slovenija/nasprotovanje-azilnemu-domu-glasno-nestrinjanje-prebivalci-ovirali-promet.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2024 ob 4:42 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.