https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Martina Baškovič okronana za 16. Vinsko kraljico Slovenije

Radenci, 14.01.2012 ob 10:08  

Včeraj je bila v hotelu Radin v Radencih kot 16. Vinska kraljica Slovenije za leto 2012 okronana Martina Baškovič iz Krške vasi pri Brežicah. Dekle je med petimi kandidatkami v novembru 2011 izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke.


Ugledne goste je na svečanosti kronanja najprej nagovoril direktor Pomurskega sejma - nosilca projekta Vinska kraljica Slovenije, Janez Erjavec. Povedal je, da so na Pomurskem sejmu hoteli s projektom Vinska kraljica Slovenije združiti znanje o vinogradništvu in vinarstvu z znanjem o vinu in vinski kulturi, oboje pa povezati v zgodbo o promociji Slovenije kot prepoznavne vinorodne dežele. To poslanstvo so vse dosedanje Vinske kraljice Slovenije tudi odlično opravile.

Pomurski sejem pa obenem s tem projektom dopolnjuje tudi svoje poslanstvo povezave s kmetijstvom in še posebej z vinom in vinsko kulturo, ki ga poosebljata mednarodni kmetijsko – živilski sejem AGRA, ki letos praznuje visoko 50. obletnico in Odprto državno ocenjevanje Vino Slovenija Gornja Radgona, ki se tudi približuje tradicij štirih desetletij.

Martina Baškovič je kot Vinska kraljica Slovenije 2012 prvič nagovorila prisotne goste in slovensko javnost. Obljubila je, da se bo trudila, da bo vse tri vinorodne dežele – Podravje, Posavje in Primorsko zastopala v enotnem duhu ter hkrati s svojevrstnim čarom, ki ga premore vsaka izmed njih.  Kamorkoli jo bo vodila pot, bo o naši Sloveniji, njenih naravnih lepotah, kulinaričnih dobrotah in izjemnih zakladnicah vin, spregovorila z iskrico v očeh, ki jo premore le človek, ki to počne iz srca.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.