https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Glavnem trgu si želijo manj prometa ter več zelenih površin in dogodkov

20.03.2024 ob 15:15  

V Ljutomeru je potekala okrogla miza na temo ureditve in ozelenitve Glavnega trga v Ljutomeru. Udeleženci so poudarili, da si na trgu želijo več zelenih površin, manj prometa in številne dogodke, ki bodo trgu vdihnili življenje.

Na okrogli mizi je dr. Miran Puconja predstavil zgodovino Glavnega trga in razvoja trga do danes, Gregor Reichenberg je predstavil idejno zasnovo rekonstrukcije Glavnega trga, dr. Aljaž Plevnik je govoril o zasnovi prometne ureditve mestnega jedra kot območje prijaznega prometa, doc. Aleksander Ostan pa je predstavil pomen in vlogo trgov v naših naseljih.

Okrogle mize so se udeležili številni udeleženci, v razpravi pa so poudarili, da si na trgu želijo več zelenih površin, manj prometa in številne dogodke, ki bodo trgu vdihnili življenje.

V prihodnje bodo v ljutomerski občini na to temo organizirane delavnice, na katerih se bodo usklajevali predlogi, ki bodo služili kot usmeritev pri ureditvi in ozelenitvi največjega mestnega trga.

Foto: Občina Ljutomer, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2024 ob 15:25 Prlek gost

      pa manj Grossmanove golazni poleti na trgu. Vse drugo samo te maškarade ne , kjer se zbere prepiti, zakajeni, zadrogirani folk , ki filmov sploh ne gleda, to sodi za Babji ložič

      31 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2024 ob 15:46 nigi nič gost

      Pa tak že nič več nega. Vse dejavnosti in trgovine ste s svojimi šetališči itak že natirali in zj..... Kaj ne veste, da centri mest živijo od trgovin in storitvenih dejavnosti, ne pa od raznih pijank, ki samo občasno napolnijo centre. Ni treba daleč iti pogledat. Čakovec je blizu, pa Radkersburg in Varaždin. Kdo mora spet plasirati material, storitve, projekte, študije... ? Kaj opet EU peneze skoz okno meče? Mi smo podeželje in je premalo ljudi, ki bi šetali po mestu in polnili bifeje.

      33 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2024 ob 16:31 Štrk gost

      Grosmana bi trebalo ukiniti, ampak ta gamad pere peneze , saj pa vemo kak delajo, prijavijo se na projekt, te pa 3 leta nic ne delajo, te pa ko je sila pa nekaj posnamejo kao na hitro z 1 clovekom. To so lenuhi in smrduhi, ze ko Horvata pogledas, zapit, zakajeni zadrogirani. Fuj bodi taksne lidi in to v lotmerki se ceni.

      33 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.03.2024 ob 17:25 Trg gost

      z ozelenitvijo trga bo super, ko bodo prireditve in maskarada od grossmana, bodo lahko srali in scali po novem grmicevju, zdaj pa pac za bloki hahaha

      31 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2024 ob 19:24 svoboda gost

      To so le njihove pobožne želje, kot so zapravili kvalitetno vinsko klet, ki je sedaj na prodajo !?

      29 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.03.2024 ob 19:38 Smejsno gost

      Lotmerk je nula od nule. Las vodi turizem, ne ve olga več kam bi kaj se dola. Zdaj ko bo čez 2 leti spizdila,ker se zaveda ampak ne prizna ka je naredla. Ormoz si poglednimo. Bravo Vršič,ki ga je zradirala. Ponos Ormoža. Kaj pa Lotmerk in olga....gnojsnica

      34 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2024 ob 8:54 Slavica gost

        Sram vas naj bo kakšne pišete,ja se strinjam da je nekdaj bilo več narave pred blagovnico,divji kostanji pa klopce pod njimi.dosti je gospa Olga naredila za Ljutomer kaj se hočete.drugega dela nimate kak pluvati po njej,kaj mislite da bo gdo boljši od nje.vsaka ji čast ,gospa županja .

        0 9 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.03.2024 ob 8:55 jakec gost

      Ne samo v Lotmerki,poglejte tudi Slovensko v Soboti prava betonska džungla,v vročini skoraj nemoreš sedet ,klub temu ,da si pod marelo zato pa je skoraj vedno peščica ljudi,manjka veliko zelenja,ki ohlaja okolico in sam beton,nevem saj za mene je neprijetno ,da bi užival in se veselil ob takšnji okolici

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.03.2024 ob 10:19 Domačin gost

      Smešno, oni bi oživljali trg. Sploh pa ne pridejo na trg, razen ko so prireditve, ki pa nobena ne more biti brez alkohola in nenormalne glasnosti glasbe. Sploh se ne moreš pogovarjati, ker ne slišiš sogovornika. Kdo pravi, da to rabimo. Lepo je sedeti na trgu na kavi in se pogovarjati, ko pa so te pijanke, pa se ne moreš niti pogovarjati, zato jim ustreza, da se folk totalno napije. Šanki so po navadi pri igralih, tako da imajo zelo blizu WC (na igralih), potem pa se otroci na tem igrajo - groza. Ja ozelenitev, vendar spet bi ozelenili samo del, kar ne bo rešilo grozne vročine, ko je poleti tudi 47 stopinj. Ta "avtobusna postaja" (pleh) pa sploh ne sodi sem. Razmišljati bi bilo potrebno tudi, da se odstrani marmor, ker je tudi ko dežuje izredno spolzko, pozimi pa tako ali tako.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.03.2024 ob 13:03 Tinka Tonka gost

      Trg je po pijankah ves poscani in pokozlani, kake so ploscice? Pokozlane. Trg nede nikoli več oživeja, pa lahko živalski vrt postovite iz Občinskega sveta, za drugo so tak ne z Olgo vred

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.03.2024 ob 13:22 Lotmerk gost

      Na trgu je življenje. Se vidi, da že dolgo niso bili na trgu. Veliko je otrok in staršev, kar je tudi sprejemljivo. Dogodki, ki bi vdihnili življenje? Kakšni so ti dogodki? Oživljanje trga predlagajo tisti, ki so na trgu samo takrat ko so pijanske zabave, drugače bi videli, da trg živi. Po teh zabavah pa otroke preženejo s trga, ali je to cilj? Po dogodkih ostane veliko smeti, predvsem stekla, ki ga ni tako lahko počistiti s tega betona. Ker so šanki predvsem pri igralih, je tudi največ stekla tukaj. Malo bi bilo treba razmisliti glede teh dogodkov (pijančevanj).

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.03.2024 ob 20:03 Pokozlanec gost

      Trg,naj bo zeleni,vi pa ki ga samo serete in kozlate,,pa bote duma.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.