https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Z enakonočjem se začenja pomlad

20.03.2024 ob 10:50  

S pomladnim enakonočjem, ki je nastopilo danes, 20. marca 2024, ob 04:06 po našem času, se je na severni Zemljini polobli začela koledarska pomlad. Pomladni ekvinokcij je dan, ko praznujemo prihod pomladi in novega življenjskega cikla narave.

Dnevi počasi daljši od noči

Enakonočje je astronomski pojav, v katerem ekvatorialna ravnina zaide čez sončevo središče, kar pomeni, da sta dan in noč približno enako dolga po celem svetu.

Ob spomladanskem in jesenskem enakonočju je Sonce nad obzorjem toliko časa, kot je pod obzorjem, kar pomeni da sta dan in noč časovno izenačena, nato so dnevi do 20. junija vse daljši. Svetloba se povečuje, narava prebuja svojo življenjsko moč, kar nam pokaže s prvimi pomladnimi cvetovi zvončkov, trobentic in drugih cvetlic, tudi drevesa se počasi odevajo v zeleno barvo.

Koledarska pomlad traja od pomladnega enakonočja in vse do poletnega solsticija, ki bo letos 20. junija. Meteorološka pomlad pa zavzema mesece marec, april in maj.

Ljudski pregovori za današnji dan:

  • "Če se sušca da orati, bo treba aprila jokati",
  • "Da se bliža pomlad, slutijo rože prej kakor človek",
  • "En cvet še ne naredi pomladi".

Danes do 18 stopinj Celzija, jutri krajevne plohe

Danes bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 18 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo na Primorskem nekaj nizke oblačnosti. Popoldne bo oblačnost naraščala, od severa se bodo začele pojavljati krajevne plohe, ki bodo zvečer prehodno zajele večji del Slovenije. Ponekod bo zapihal severni do severozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija.

Obeti

V petek bo deloma sončno, več oblačnosti bo predvsem v vzhodni Sloveniji. Zjutraj bo ponekod po kotlinah megla.

V soboto bo sprva sončno, popoldne pa bo oblačnost od zahoda naraščala. Zvečer bo v zahodnih krajih začelo rahlo deževati. Pihal bo jugozahodni veter.

Biovreme

V sredo bo vpliv vremena na počutje ugoden in spodbuden. V četrtek popoldne se bo vremenska obremenitev nekoliko povečala, navaja Arso.

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2024 ob 13:38 gost

      Ta prelepi pomladni dan bo pokvaril kreten Janez Janša. Ker organizira shod v Ljubljani za prestol. Kajti ta shod je namenjen njemu za prevzem vlade pomagali mu pa bodo debilni upokojenci kere je že enkrat preveslal. Ko njim je ukradel dostojno penzijo. Ker janeza Janšo zapuščajo najbolj zvesti vojaki logar, irgel itd rabi bedake stare debilne upokojence. V zameno pa dobijo plesnivi senvč pa sokec pingo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2024 ob 13:42 gost

      Tovariš Tito se v grobu obrača ker ga je izdal največji komunist takratne mladine velik up komunistov Janez Janša.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.