https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Oživljanje dediščine Otoka ljubezni: Projekt izgradnje mlina in broda z nadgradnjo turistične ponudbe

20.03.2024 ob 12:50  

Na Otoku ljubezni se pričenja izvedbeni del projekta, ki predstavlja pomemben korak v ohranjanju kulturne dediščine ter nadgradnji turistične ponudbe. Projekt vključuje izgradnjo novega mlina in broda ob reki Muri, s čimer želijo pokazati zavezanost ohranjanju tradicije, ob tem pa uporabljati sodobne metode za njeno predstavitev in interpretacijo.

Investicija v prihodnost

Projekt izgradnje mlina in broda je financiran v skupni vrednosti 475.115,33 evra, s prispevkom Evropske unije v višini 350.000 evrov, pridobljenim preko Mehanizma za okrevanje in odpornost. Sredstva so dodeljena v okviru stebra C3, komponente K11, ki podpira ukrep preoblikovanja slovenskega turizma ter investicije v infrastrukturo na področju turizma in kulturne dediščine.

Vir: Občina Beltinci

Obogatitev projekta z dodanimi elementi za izboljšanje obiskovalčeve izkušnje

V okviru projekta izgradnje mlina in broda na Otoku ljubezni, poleg osnovnih gradbenih del, načrtujejo tudi uvedbo dodatnih elementov, ki so namenjeni obogatitvi izkušenj obiskovalcev. Vključitev informativnih tabel bo omogočila globlji vpogled v zgodovino in pomen objektov, medtem ko bodo foto-stene nudile priložnosti za ustvarjanje trajnih spominov.

Za zagotavljanje sodobne dostopnosti informacij bo vzpostavljena live-stream kamera. Dodatno bodo postavljene kolesarnice, digitalni števci za beleženje obiskov kolesarjev in pešcev, panoramski daljnogledi za opazovanje okoliške narave in vremenska postaja za aktualne informacije o vremenskih razmerah.

Zaključek projekta

Predviden zaključek projekta je v prvi polovici avgusta 2024. Cilj projekta je obnova in ponovna postavitev mlina in broda na Otoku ljubezni, ki sta del lokalne kulturne dediščine. Projekt bo ponudil nove možnosti za izobraževanje in turizem ter spodbudil obiskovalce k raziskovanju zgodovine in naravnih lepot regije.

Ta prizadevanja so usmerjena v oživitev pomembnih zgodovinskih znamenitosti ter zagotavljanje kakovostne turistične infrastrukture, ki bo privabljala obiskovalce z interesom za avtentične izkušnje. Z izgradnjo mlina in broda se krepi ozaveščenost o pomenu ohranjanja kulturne dediščine in omogoča obiskovalcem, da se poglobijo v lokalno zgodovino in kulturo, so sporočili iz Občine Beltinci.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2024 ob 13:32 gost

      Ta mlin so že obnovili pannjim ga je Mura odnesla. Kot je župan odnesel denar za pravo obnovo. Zdaj bodo spet prenavljali ostal pa je isti župan keri komaj čaka nakazilo denarja za obnovo mlina. Spet bo imel polne žepe cvenka.

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.03.2024 ob 23:21 Propad turizma gost

        https://www.oe24.at/businesslive/millionenpleite-bekanntes-restaurants-am-neusieder-see-insolvent/589550075

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2024 ob 16:23 gost gost

      NE LAŽI MAŠ DOKAZ SAMO FAUŠARIJA BAR NEKAJ BO PRI MURI LEPEGA SPRAVI SE NA BREG PA KRŽAK V VODO PA TIHO TE KAJ DVIGNEŠ PRI VRBI PRI KUBIKAJ

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2024 ob 19:25 prekmurec gost

      To so le pobožne želje !!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.03.2024 ob 22:41 gost

      Pri vhodu mosti bo za tiste keteri so haklivi, tudi postavljen avtomat z prejun proti komarun, ka vas golazen nede grizla da pridete...k nam v tilus povesi.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.03.2024 ob 7:00 gost

      Lepo, lepo zapisano! Nočem biti črnogled ampak v resnici ni bilo v preteklosti tako in tudi v bodočnosti nebo!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.03.2024 ob 18:42 gost

      Tudi anksi bodo sigurno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.03.2024 ob 23:06 Samo smo si krivi... gost

      da smo izvolili Viraga. Zdaj pa poslušamo visokoleteče projekte, vmes se nam kaj potopi, kupimo nepremičnine da jih porušimo za namen izgradnje krožišča, projekta za katerega nimamo soglasja vseh deležnikov in je treba sploh še kaj dodati? Beltinci so obarvani zeleno-modro, samo mi tega ne vidimo. Čeprav bi skozi zaraščeno travo in smeti morali videti veliko več..

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.