https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Orhideje iz Prekmurja bodo ponovno krasile oltar v Vatikanu

31.03.2024 ob 6:00  

Orhideje podjetja Ocean Orchids iz Dobrovnika bodo tudi letos krasile glavni oltar bazilike sv. Petra v Vatikanu.

Večkrat nagrajene orhideje Ocean Orchids so bile izbrane za osrednji element letošnje velikonočne dekoracije bazilike Svetega Petra v Vatikanu.

»Z okoli 320 lončki naših najlepših roza in belih orhidej, ki bodo potovali v Vatikan, se obeta prava paša za oči in dušo, ki bo dodala poseben čar tako posebnemu kraju. Ta poseben trenutek je priložnost, da delimo ljubezen do orhidej z vsem svetom, hkrati pa predstavimo delček Slovenije v enem najbolj svetih krajev na Zemlji,« so ob tem sporočili iz podjetja.

Podjetje sodeluje s talentiranimi slovenskimi floristi, na čelu s Sabino Šegula in Petrom Ribičem, ki že od leta 2011 s svojim neprecenljivim znanjem in izkušnjami soustvarjata to tradicionalno okrasitev. Njihova naloga bo okrasitev glavnega oltarja bazilike.

Kot je za STA povedala Šegula, se bo tričlanska delegacija, v kateri bo poleg nje in Petra Ribiča še njena študentka Andreja Bartolj Bele, v Vatikanu pridružila tamkajšnjim vrtnarjem. Njihova naloga bo okrasitev glavnega oltarja. Načrt za to je pripravila Šegula sama, Vatikan pa ga je že odobril. Z okrasitvijo naj bi zaključili v soboto.

Letošnja okrasitev bo po besedah doktorice floristike nekoliko drugačna, saj v baziliki prenavljajo Berninijeve stebre, zato bo nekaj več okrasitve predvsem znotraj kripte in stranskega oltarja, kjer se med obredi nahaja papež Frančišek. Zaradi zdravja se namreč več ne more povzpeti po stopnicah na glavni oltar, je povedala.

V okrasitvi bo okoli tretjina orhidej, ki jih bodo pripeljali iz Slovenije, ostalo bodo vrtnice, alstromerije (inkovske lilije) in drugo drobno cvetje, ki sodi v velikonočno dekoracijo. Okoli 160 lončkov roza in ravno toliko lončkov belih orhidej bodo v Vatikan odpeljali s tovornjakom, ki vzdržuje ustrezno temperaturo, floristi pa bodo odpotovali z vlakom.

Orhideje bo sofinanciral posebni sklad za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini, medtem ko bodo floristi v Vatikan potovali na lastne stroške, še poroča STA.

Fotografije so simbolične: arhiv Pomurec.com

      Fotogalerija

      Komentarji

      1. gost
        31.03.2024 ob 8:00 gost

        Podjetje Ocean Orchids čestitke ob vaših prečudovitih orhidejah in z okrasitvijo v Vatikanu .

        14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      2. gost
        31.03.2024 ob 11:48 Oprane zavese gost

        Zakaj je v Vatikanu toliko vere? Zato, ker ko ljudje tam vidijo vso to bogastvo in okrašene stavbe, izgubijo svojo vero. Jezus ni imel kam glave naslonit, tile tam pa živijo v zlatu in škrlatu.

        5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      3. gost
        31.03.2024 ob 12:17 Pohorčan gost

        Tou pa je fejst pomembno!!!! Še štrunfpatlene okrasite!!!

        2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      4. gost
        01.04.2024 ob 10:45 Teja gost

        Rea ne morem verjet,kako Slovenci znamo umazat vse,kar je lepo.Hvala bogu,da je teh umazancev le peščica. Cestitke našim floristom in podjetju Ocean Orchid v Prekmurju.

        2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

      info_outline

      Opozorilo

      Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

      Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

      Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.