https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sedmim pomurskim junakom medalje za požrtvovalnost in hrabrost

04.04.2024 ob 6:00  

Na Policijski akademiji v Tacnu so včeraj, 3. aprila, podelili 97 medalj policije za požrtvovalnost in hrabrost, izkazano v preteklem letu. Med prejemniki medalj je tudi pet policistov in dva občana iz Pomurja.

Kar 97 pogumnih in dobrosrčnih posameznikov je prejelo medalje policije za svoja požrtvovalna in hrabra dejanja, ki so vsem lahko v zgled in na katera so v policiji neizmerno ponosni. Pri tem je bilo podeljenih 89 medalj za požrtvovalnost in osem medalj za hrabrost.

Generalni direktor policije Senad Jušić in notranji minister Boštjan Poklukar sta medalje predala posameznikom, ki so v ključnem trenutku ogrozili svoje življenja in se brez odlašanja podali nevarnosti naproti. Posameznikom, ki so pogumno in brez pomisleka pomagali sočloveku, sta čestitala in se jim zahvalila.

Minister Boštjan Poklukar je ob tem dejal, da je pomagati ljudem in jim služiti poslanstvo policijskega poklica. Pogum, srčnost in požrtvovalnost pa so lastnosti vsakega policista in policistke.

Generalni direktor policije Senad Jušić pa je izpostavil, da je znanje prve pomoči eno izmed temeljnih pri poklicu policistov in tudi v življenju nasploh ter izrazil zadovoljstvo, da je bilo prav zaradi usposobljenosti policistov in posameznikov iz vrst občanov rešenih toliko življenj. »Vsi so namreč imeli to dragoceno znanje in so ga tudi brez strahu uporabili,« je dejal.

Med prejemniki medalj za hrabrost in požrtvovalnost tudi pet pomurskih policistov in dva občana

Policist Dušan Čahuk (Policijska postaja Lendava), je 15. decembra 2022 v svojem prostem času s temeljnimi postopki oživljanja rešil življenje zaposlenemu v zbirnem centru za ločeno zbiranje odpadkov, ko je ta doživel srčni zastoj. Za svoje dejanje je prejel medaljo policije za požrtvovalnost.

Policista Tim Kovačič in Emil Trajbarič (Policijska postaja Murska Sobota) ter Drago Jerebic in Simon Sedonja (občana z območja Policijske uprave Murska Sobota), so lani maja iz prevrnjenega avtomobila potegnili poškodovanca in ga po izgubi življenjskih znakov oživljali do prihoda nujne medicinske pomoči. V kritičnem trenutku, ko je bilo ogroženo človeško življenje, so se vsi štirje odzvali hitro in učinkovito.

Policist Dejan Kranjec je 28. avgusta lani na sejmu AGRA v Gornji Radgoni rešil življenje otroku, ki se je začel dušiti. V trenutku, ko je bilo treba hitro sprejeti odgovorno odločitev, je ravnal strokovno in pogumno. S tem je otroku rešil življenje in pokazal veliko poguma in požrtvovalnosti.

Policist Peter Lipič (premeščen na Policijsko postajo Murska Sobota), policista Damjan Klemenčič in Robert Ovčar (Policijska postaja Gorišnica) ter Robert Bombek (občan z območja Policijske uprave Maribor) so iz reke Pesnice skozi okno avtomobila rešili voznika. V deroči reki so s skupnimi močmi hitro pomagali ponesrečencu in ga iz vozila pospremili na varno. Pri reševanju ogroženega življenja so policisti ter občan požrtvovalno in nesebično tvegali lastno zdravje in življenje.

Foto: FB PUMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.04.2024 ob 9:11 bmkk gost

      policisti junaki?? ma daj ne serite.. pravi junaki so gasilci in resevalci!! Policija bi naj bila v sluzbi ljudstva a medtem pa lepo scitijo tajkune, lopove, na cesti pa edino ka znajo je kasirati nemocno ljudstvo!! za mene oni nikoli nedo junaki, NIKOLI!!!

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.04.2024 ob 7:59 Bači gost

        Kakšna propaganda in zavajanje ljudi. Policisti niso več to, kar so bili, ko so se šolali v Tacnu, so bili usposobljeni. Danes pa so neustrezno izobraženi. Tečaj , ki ga naredijo ni dovolj za zahtevne naloge, katere morajo opravljati. V državi je čedalje več kriminala. Pošten človek si zvečer ne upa sam na ulico. Prav tako ni urejena prometna varnost, za katero bi morala skrbeti policija. Najbolj zaskrbljujoče pa je to, da policisti ni majajo integritete. Državljani jih čedalje manj spoštujemo. Deljenje medalj za hrabrost je pesek v oči, da ljudje ne morejo videti stvarnosti. A so kdaj podelili medalje gorskim reševalcem, potapljačem, jamarjem, .... Našteti so dosti bolj izpostavljeni in požrtvovalni. Skratka dvojna morala! Fuj!

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.04.2024 ob 9:41 gost

      zdravništva in vseh poštenih in srčnih zdravnikov, ki bomo to ostali – kljub pogromu, ki se trenutno vrši nad nami. Če nam bo javnost še naprej sporočala, da nas ne potrebuje in nas ne podpira, bomo preprosto odšli. Kaj se bo zgodilo potem? Tega scenarija si nihče ne želi. Ne vlada, ne javnost, še posebej pa ne zaposleni v zdravstvu.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.04.2024 ob 10:06 ........ gost

      32% je sodnikov, ki jim gre le za denar, nadure (ko spijo), dežurajo ob praznikih, ko je dupla plača in štrajkajo, kar se niso zavezali. Lahko odidejo, kdo jih drži, pridejo drugi iz Filipinov, Srbije, Tajvana, Guatemale. Portorika, Kolumbije, Prdešibvec, Zaglav, Vukojebine itd. In zdravstvo gre naprej. Treba je oditi, ne z odhodom izsiljevati. So tudi naši v Avstriji in čudno, da jim tudi tam ne paše. Mogoče je eden od vzrokov tudi DELO, NE SPANJE IN DOBIVANJE NOČNIH NADUR, KO V NADSTROPJU NI NOBENEGA BOLNIKA. pIŠEM IZ DOŽIVETJA, KO SEM BIL SAM V NADSTROPJU UŠESNEGA ODDELKA IN TRIJE DEŽURNI "dohtarji", ki so 7 ur jedli in eno uro opazovali vreme.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.04.2024 ob 11:22 gost

      asist. Borislav Vrbanec, dr. med. spec. kirurg, SB Murska Sobota Pišem vam kot »star« zdravnik kirurg, eno leto pred pokojem. Od prvega delovnega dne, po služenju vojaškega roka sem se zaposlil v bolnišnici, iz katere bom kmalu tudi odšel »v penzijo«. V času moje specializacije je, kjer sem živel, stala tovarna Mura, ki je zaposlovala okoli deset tisoč delavcev. Kot mladi zdravnik sem že v roku pol leta dobil državno stanovanje, kar je bil zelo velik privilegij, po enem letu pa še osebni telefon. V bloku, kjer sem živel, sem spoznal družino, s katero sem še danes v pristnih odnosih. Do takratne prve zdravniške stavke sta starša v tej družini, oba zaposlena v Muri, imela višjo plačo kot jaz in moja soproga, ki sva bila zaposlena v bolnišnici. To je bilo do leta 1996. Leta 2000 je Fidesu dejansko uspelo, da je takratna vlada zdravstvenim delavcem dvignila plače. Takrat je to predstavljalo 2,8-kratnik povprečne plače. In glej ga, zlomka, država ni propadla. Takrat smo v tritedenski stavki izboljšali plačo vsem zaposlenim v zdravstvu. Od takrat smo spet v zanki javnega sistema, izborili smo si, da se kot del osnovne plače upoštevajo tudi dodatki za delo v težkih delovnih pogojih (PPD), vštevanje ur v času dežurstva v delovni čas in tako naprej. A vse to se ni zgodilo z danes na jutri, ampak z mukami in večletnimi pogajanji. Od leta 2010 sprememb ni bilo več. Zgolj stagniranje. Vlada nam tako sporoča, da v trinajstih letih zdravniki nismo vredni niti inflacije. Danes zato stavkam na edini način kot lahko – z delno opustitvijo dela in z upoštevanjem evropskega delovnega časa. To je moja pravica. In čeprav sem na pragu upokojitve in sem v svoji zdravniški karieri oskrbel na tisoče bolnikov, me danes niti eden od njih v boju za boljše razmere v zdravstvu ni podprl. In to me globoko žalosti. Javnost je očitno prepričana, da morajo imeti zdravniki moralno odgovornost, da dan in noč delajo v dobro pacientov, tudi če za to nimajo primernih pogojev in primernega plačila. Sprašujem vas: če bodo vsi naši dobri zdravniki odšli v tujino ali v zasebne klinike, kdo vas bo oskrbel? Politiki? Glasni mimoidoči? V svoji karieri sem si ustvaril dom, vozim deset let star avtomobil. In zaradi tega sem v očeh javnosti in vlade predstavljen kot zaslužkar, dvoživka in pohlepnež. Veliko mojim sodelavcem še ni uspelo zgraditi doma, prav tako so ujetniki stanovanjske problematike, in to kljub temu da opravljajo eno izmed najbolj plemenitih del. Delim usodo vsega pomurskega zdravništva in vseh poštenih in srčnih zdravnikov, ki bomo to ostali – kljub pogromu, ki se trenutno vrši nad nami. Če nam bo javnost še naprej sporočala, da nas ne potrebuje in nas ne podpira, bomo preprosto odšli. Kaj se bo zgodilo potem? Tega scenarija si nihče ne želi. Ne vlada, ne javnost, še posebej pa ne zaposleni v zdravstvu.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.04.2024 ob 20:32 123 gost

        Dr Vrbanec če je to vaš komentar ste se grdo zlagali, ker pomurci vas zelo dobro poznamo in niste ravno siromak, rajši objavite plače iz časa covida poimensko če upate ker takrat ste kasirali pa sploh pacientov niste videli,,to vedo tisti keri so imeli stike z bolniki,,

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.04.2024 ob 21:56 kilonja gost

        Vsi v zdravstvu smo premalo plačani, glede na odgovornost ki jo nosimo v službi . Ljudem ni problem če jih zavarovalni agenti lupijo za draga zavarovanja avtomobilov, ni jim problem če so se cene vsega zvišale, ni problem polagalcu ploščic plačati nenormalnih 20 € na kvadrat, ne avtomehaniku 30 € za 15 minut spuščanja olja...problem je pa višanje plač zdravnikom,sestram, bolničarjem...ja mi smo pa v breme državljanom . Ljudje, sploh zdravniki gredo skozi težek izobraževalni sistem, ( prezahteven ), na koncu ker delo ni primerno ovrednoteno naši zdravstveni delavci , tudi zdravniki odhajajo v tujino, uvažamo pa kaj ? Mutivode iz juga ki so si kupili šnelkurs diplome. Sramota, pa še slovensko jim ni treba vedet, čeprav se gre za zelo resne zadeve kot so anamneze, postavljanje diagnoze za kar moreš vedet jezik države v kateri delaš . . Kar bi pa v breme povedal glede zdravnikov je pa to da posamezni dejansko zasedajo več položajev ki bi jih lahko razdelili med vsaj še dva kolega . V glavnem, namesto nenehnega zidanja blokov za tuje priseljence ki samo bremenijo našo davčno blagajno, bi obnavljali bolnišnice in denar vlagali v kader, tako pa smo postali dežela asfalta, tisočerih krožišč in zidarije , namesto da bi vlagali v znanost .

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.04.2024 ob 8:48 gost

        dr. Vrbanec.....pošteno napisano! Žal mi je našega naroda, kateri se je dal zmanipulirati s strani "golobove" politike in medijev. Žal mi je naroda, kateri bo nosil zato težke posledice. Le kdo nas bo obravnaval, operiral, zdravil, če ne zdravniki? Mislijo eni, da so medicinske sestre dovolj. Še zdaleč ne, dovolj so za enostavna dela, za katera so izobražena in usposobljena. Vse ostalo je zavajanje. Vsak naj opravlja to, za kar se je izučil. Čakalne vrste so samo posledica anarhije v javnem zdravstvu, katero pa ne morejo rešiti zdravniki in ne medicinske sestre ampak managerji-predstojniki v zdravstvu, pa naj so to zdravniki ali ekonomisti. Zakaj privat zdravstvo uspeva? Zakaj so uspešni odvetniki? Zato, ker so iz sodstva odšli najbolj sposobni in pogumni! Tu je podobno, naše sodstvo ni na dobri poti, naše javno zdravstvo pa je pred razkrojem. Zato vsa čast vam, zdravnikom, ki še vztrajate in delate, kljub stavki in kljub poniževanju s strani ljudi, ki bodo že jutri trkali na vaša vrata.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.04.2024 ob 13:35 Gost gost

      Spoštovani dr. Vrbanec,strinjam se z vami. Tudi sam prihajam iz zdravstva na žalost! Čeprav me to delo veseli ,žal na žalost! Nismo spoštovani nismo plačani , kljub temu pustimo skoraj vsak vikend vsak drugi praznik družine doma in pomagamo 24ur. Vsi tisti ,ki kritizirate sestre zdavnike... pridite 24ur opazovat naše delo in šele potem pišite bedarije! Če bomo odšli nekateri so že, kdo vam bo brisal riti? Kdo operiral ,kdo pomagal ko pripelješ očeta ali mamo ali navsezadnje boš ti tik pred kapjo. Kdo?

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.04.2024 ob 16:30 Državljan gost

      Samo vprašam,kaj so ti levi in desni politiki naredili iz države?? Kaj,da je vse nezadovoljno,vsi se borijo za svoje pravice in prav je tako,da se borijo. Politikom je zdaj več,da se borijo za Evropske stolčke in ne za narod!! Borite se državljani za svoje plače,pogoje dela.. predaleč je že to prišlo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.04.2024 ob 7:59 gost

      Mesec je sinoči v Tarči deloval kot zblojeni narkič, pa kdo voli take ljudi.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.04.2024 ob 8:43 gost

        Slovenija, kot samostojna država, je izgubljena. V vseh porah družbe in v vseh institucijah (prav vseh), prevladuje duh "ponosnih naslednikov", kriminalcev in golobistov. Ko v državi ne deluje več sodstvo, zdravstvo, tožilstvo, policija, šolstvo, vojska, mediji,......je država izgubljena in zavlada kaos in "divji zahod". To vse imamo in kar je najbolj žalostno; to ste omogočili volivci Kučana, Drnovška, Jankoviča, LDS, SD, DeSus-a, Zares-a, LMC, LMŠ, Goloba,... Vsak narod ima takšno oblast, kot si jo zasluži. Vsak !

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.04.2024 ob 8:57 Bači gost

      Pozabili ste na SDS, odloke, vodne topove, solzivec, Ali imate tako kratko pamet ali se sprenevedate!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.04.2024 ob 9:27 gost

        hjoj kaj si naštel, to so občutili samo člani "kolesariata", kerim se je mudilo na oblast, mi ostali toga pač nismo čutili, to so prežvečene fraze levakov

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.04.2024 ob 16:53 kilonja gost

        solzile, vodni top so dobili v bedaste buče samo agresivni protestniki, ostali smo se vam pa smejali, bebci bedasti .

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.04.2024 ob 16:54 kilonja gost

        pa mislim da ni Janša na oblasti , dajmo se zdaj pogovarjat o tvojih ritopikih levih, bo šlo ?

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.04.2024 ob 12:22 Bači gost

      Lahko se sprenevedave, izgovarjate na fraze, pa še na vem kaj še. Dejstva ostanejo in jih lahko obračate kolikor hočete. Če verjamete v Boga, bo vsak dobil svojo plačilo. Neverniki pa trdite, da se vam bile storjene krivice. Vse kar se zgodi , se zgodi zaradi vzroka, katerega sami sprožimo oziroma naredimo. Bog nam pomagaj v naši nevednosti oziroma nas reši zablot, norosti,... Amen

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.04.2024 ob 12:32 GOST gost

      SDS JE STRANKA, KI JE JANŠA IN TAJKUNI-----------SRAMOTA.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.04.2024 ob 13:34 gost

        Ti si pa NAJVEČJO TELE kar je sploh lahko na zemeljski obli ! Mislim da razumeš za kaj gre ? 12:32

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.04.2024 ob 16:58 Levičarski kolegi Srbi gost

      Načelnik srbske kriminalistične policije Ninoslav Cmolić je v jutranji televizijski oddaji razkril podrobnosti iz preiskave o smrti Danke. Danka naj ne bi umrla ob trku z vozilom, ampak naj bi jo eden od osumljenih zadavil. Njeno truplo še vedno iščejo. Takšen je za slovenske levičarje bratski narod . Saj ni nobena skrivnost kar so počeli med balkansko vojno...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.04.2024 ob 19:05 Bači gost

      Očitno je da ti kilonja nimaš dostojanstva in s ponižno, povešeno glavo vse sprejemaš. Sprenevedati , da je v naši družbi vse urejeno,je sprevrženo, pokvarjeno, hinavsko,... Ta hinavščina nas bo vse pogubila, če ne bo kritične misli in protestov zoper manipulantov(ne glede na njihova barvo). Prihaja čas katarze! Vsak bo moral odgovarjati za svoja dejanja. Ne mislite si, če gledate stran oziroma molčite, da si boste rešili svojo rit. Tihi sodelavci so najbolj pokvarjeni ljudje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.04.2024 ob 21:42 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.