https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V službo se odpravite s kolesom

11.04.2024 ob 16:00  

Kolesarjenje je učinkovita alternativa avtomobilu in ima številne pozitivne učinke na počutje posameznikov, zmanjšuje negativne izpuste CO2, zmanjšuje stroške goriva in parkiranja ter skrbi za naše zdravje.

Pomladni meseci prebudijo tudi kolesarje, prav tako pa se bo že v tretje zagnala pobuda Polni zagona kolesarimo v službo. Akcija namesto vsakodnevne vožnje z avtomobilom spodbuja kolesarjenje na delo in predstavlja izziv za posameznike, sodelavce ali sosede, ki želijo spremeniti vsakodnevne potovalne navade, se zagnati v nov dan z manj stresa in več energije.

Raziskave kažejo, da Slovenci vsakodnevno uporabljamo avtomobil tudi na krajših poteh, ki bi jih lahko enostavno prehodili ali prekolesarili. Namesto z avtom se na pot odpravite s kolesom in se pridružite ekipi, ki je lani, v jesenskem delu izziva uspela po zabeleženih kilometrih skoraj trikrat obkrožiti Zemljo, s tem pa prihraniti kar 18 ton CO2, kar v enem letu absorbira 365 odraslih dreves.

Priključeni udeleženci v izzivu se registrirajo na spletni strani polnizagona.si in beležijo prekolesarjene kilometre od 8. aprila do 26. maja. S tedenskimi izzivi in nagradami bodo sodelujoči tudi dodatno motivirani, da postanejo del skupnosti in premagujejo izzive.

Tekom izziva bo organiziranih tudi več brezplačnih popravljalnic koles po celi Sloveniji. V Murski Soboti boste lahko svoje kolo brezplačno popravili 9. maja na Slovenski ulici.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.04.2024 ob 18:39 gost

      Gdo se bo vozil v službo z kolesom. Halo kje pa bodo potem kazali svoje konjičke kere imajo na lizig ali kredit. Poznam ljudi keri bi v službo prišli prej kot pa uzgejo svoj konjiček. Pa vseeno grejo rje z avtekom v službo. Da ga vidi ves kolektiv.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2024 ob 11:24 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.