https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Knjige, ki jih priporočamo v branje

04.05.2024 ob 19:00  

Sprehodili smo se med knjižnimi policami. V branje vam priporočamo nekaj knjig.


Janet Quin-Harkin: Beneška skicirka

Anglija, 2001: Caroline Grant se še ni popolnoma sprijaznila z dejstvom, da je njenega zakona konec, ko prejme nepričakovano zapuščino. Stara teta Lettie, odmaknjena in zadržana samotarka, ki si nikoli ni ustvarila družine, ji je zapustila skicirko, tri ključe in zadnji šepet...Benetke. Caroline si zada za nalogo, da bo tetin pepel raztresla v mestu, ki ga je ta očitno oboževala in razvozlala skrivnost, ki je več kot šestdeset let ostajal skrbno zakopana. Z vsakim ključem posebej se počasi razkriva zgodba o Lettiejini preteklosti, prepovedani ljubezni, izgubi in pogumu. Zgodba, ki ji Caroline s svojo potjo do samospoznanja naposled lahko napiše priemeren zaključek. 

Robert Harris: Drugo spanje

Vse civilizacije mislijo, da so neranljive. Zgodovina nas svari, da ni nobena. 1468. Mladi duhovnik Christopher Fairfax prispe v odročni Exmoor, da bi poskrbel za pogreb vaškega župnika, očeta Thomasa Lacyja, ki je umrl v nenavadnih okoliščinah. Tamkajšnja pokrajina je polna prepovedanih predmetov iz preteklosti: novcev, steklenih črepinj in človeških kosti, ki jih je stari dušni pastir zbiral. Je očeta Lacyja pahnila v smrt njegova obsedenost s preteklostjo? Odmaknjena skupnost Fairfaxa vse bolj in bolj srka vase in vse, kar mladi duhovnik verjame o sebi, Cerkvi in zgodovini sveta, je postavljeno na preizkušnjo. 

Malin Persson G.: V tvojih rokah

Švedska pisateljica Malin Persson Giolito je za Živi pesek (2016), preveden v 32 jezikov, med njimi v slovenščino, dobila vse najpomembnejše nagrade v Skandinaviji. Uspeh je dopolnila še nagrajena TV-nadaljevanka, posneta po romanu. Tudi v novi knjigi V tvojih rokah avtorica uporabi kriminalni žanr, da prikaže težave in stranpoti sodobne švedske družbe. 

Predmestje Stockholma. Na eni strani avtoceste boljša soseska, kjer živi Dogge, na drugi soseka priseljencev, kjer je doma Billy. Dogge, sin bogatega para, ki ne premore starševske ljubezni, človeško toplino najde v prijateljstvu z Billyjem. Toda Billy je preobremenjen z življenjem v problematični soseki, ki jo obvladujejo tolpe. Da bi se fanta počutila močnejša, se spustita v igro za odrasle - v kruto igro mamil, alkohola, kriminalnih družb. Iz te spirale je težko pobegniti, in ko se eden od dvojice vseeno odloči za to, je tragedija neizogibna. 

Vas je katera izmed zgoraj opisanih knjig prepričala? Izposodite si jih lahko v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. 

    Fotogalerija