https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Poslovil se je dolgoletni pomurski župnik

20.04.2024 ob 14:25  

Dan pred nedeljo dobrega pastirja je v Domu starejših v Lendavi, kjer je zadnja leta živel, umrl dolgoletni lendavski župnik Jožef Bernád. József je bil rojen 20. marca 1942 v Pincah.

Bernád József se je po končani osnovni šoli v Lendavi vpisal na medškofijsko klasično gimnazijo v Zadru, kjer je tudi maturiral. Študij teologije je začel v Ljubljani in ga končal v Mariboru. Mašniško posvečenje je prejel 29. junija 1969 v Murski Soboti. Leta 1969 je bil imenovan za kaplana v rojstni župniji v Lendavi, nato je delo nadaljeval kot župnijski upravitelj in od leta 1990 postal župnik. Deloval je tudi kot soupravitelj župnije Dobrovnik. Leta 1997 je bil imenovan za častnega konzistorialnega svetovalca.

Zavzeto je skrbel za obnovo župnijske cerkve, kapel in drugih verskih znamenj v župniji. Obnovil je kapelo Svete Trojice v Lendavskih goricah ter dal zgraditi novo cerkev sv. Rozalije v Petišovcih in cerkev Karmelske Matere Božje v Gaberju.

Verniki se bodo lahko od pokojnika poslovili v nedeljo, 21. aprila 2024, ob 15. uri, v župnijski cerkvi svete Katarine Aleksandrijske v Lendavi.

Ob 17. uri bo maša v madžarskem jeziku, ki jo bodo darovali njegovi duhovniški prijatelji iz sosednje Madžarske. V ponedeljek, 22. aprila 2024 se bodo ob 11. uri s sveto mašo poslovili od pokojnega dekanijski duhovniki. Čez dan bodo člani župnijskih rož živega rožnega venca molili ob pokojniku. Zvečer ob 19. uri bo župnijska sveta maša, ki jo bo daroval prijatelj duhovnik msgr. Franc Režonja.

Pogreb pokojnega duhovnika Jožefa Bernáda bo v torek, 23. aprila 2024 ob 14. uri s sveto mašo v župnijski cerkvi svete Katarine v Lendavi, ki jo bo daroval škof dr. Peter Štumpf. Pokop pokojnega župnika bo na tamkajšnjem pokopališču, so sporočili z murskosoboške škofije.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija