https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Robert Golob: »Pomemben del naše skupnosti je prav vsak posameznik«

27.04.2024 ob 9:15  

Poslanica predsednika vlade dr. Roberta Goloba ob dnevu upora proti okupatorju.

"Naš narod je v svoji zgodovini že nekajkrat dokazal, da zna slediti klicu svobodomiselnosti. Vemo, bili so trenutki, ko je bilo treba dvigniti glavo in jasno pokazati, da smo proti vsakršnemu zatiranju in nepravičnosti. Tako je bilo med drugo svetovno vojno, ko so za nas napočili najtežji časi in nas je okupator želel izbrisati in uničiti kot narod. To so bili časi, ko je Osvobodilna fronta v ljudeh krepila pogum, ponos in samozavest, da smo se z bojem osvobodili in združili.

Dan upora proti okupatorju naj bo zato priložnost za vse nas, da se znova spomnimo teh prelomnih zgodovinskih odločitev. Narodna zavednost, odločnost, celo neustrašnost naših prednikov so tisti stebri, na katerih danes stoji naša suverena država.

A sporočilo dneva upora ni nekaj, kar prihaja iz preteklosti, da bi nas zgolj opozarjalo in ozaveščalo. Ne. Tudi v resničnosti 21. stoletja se vsakdo med nami srečuje s takimi ali drugačnimi sencami, ki se po tihem plazijo pod krinkami interesov, da bi nam zastrle sonce svobode.

Žal je tako, da nasprotnik ni vedno sovražna vojska, zlasti v današnjih časih so to pogosto ideje. Take, ki v ljudeh spodbujajo najplitkejša čustva in počasi razjedajo družbeno tkivo. Gre za pojave, na katere se je vredno odzvati, če ne z dejanji, pa vsaj s prezirom. Da, tudi to je upor.

Celo Evropa, ki se je po drugi svetovni vojni jasno odpovedala nasilju in spreminjanju meja, je v zadnjih letih postala tarča teh nevidnih sil. Nasprotnikov družbenega napredka, ki si s spodkopavanjem naših temeljnih vrednot želijo vnovič obuditi zamere med narodi, državami in posamezniki. Z osrednjim ciljem načeti našo povezanost in zavezanost demokraciji in človekovim pravicam ter zaustaviti naš napredek v družbo blaginje.

Dediščina prednikov nas uči, da sta v času takih izzivov ključna naša enotnost in zavedanje, da je pomemben del naše skupnosti prav vsak posameznik. Medsebojno spoštovanje ter upoštevanje razlik morata ostati naši osnovni načeli, če želimo živeti v miru in graditi prihodnost. Tako, v kateri se posamezniku ni treba bati za osnovno preživetje ali morda celo za življenje.

Zato naj bo ta dan priložnost, da obnovimo svojo zavezanost vrednotam svobode, solidarnosti in mirnega sožitja," je dejal v poslanici.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2024 ob 10:21 CELJAN gost

      POSLANEC GRIMS NI NORMALEN IN JE BOLAN----------------EUR. SRAMOTA, DA TAKŠNI POSLANCI SO V PARLAMENTU-------------SRAMOTA.

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2024 ob 18:27 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐄𝐬𝐡𝐨𝐩𝐂𝐫𝐚𝐳𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2024 ob 4:12 ... in Putin gost

        https://youtube.com/shorts/rSPL5BWfCBI https://youtu.be/7tg8ZTcOSUk Da ne bi bil Vladimir Putin vojna bi bila na Balkanu

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2024 ob 10:43 CELJAN gost

      BOLEHEN JE SDS IN POSLANEC GRIMS SLUŽI, KER IMA HIŠO V NAJEMU-----------VRŽITEGA IZ PARLAMENTA.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2024 ob 11:28 gost

        Celjan - Kaj ti je Grims stopil na žulj. Tudi meni ni pri srcu, vendar so tvoji komentarji resnično "boleheni"

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2024 ob 10:45 golobica gost

      To ni poslanica ampak posranica, kaj res misli da smo tako za plotom ?

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2024 ob 21:07 PROTI crven in crkven skupNosti gost

        https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/mi-smo-za-ruse-bili-divljac-za-odstrel-i-75-godina-nakon-kapitulacije-nacista-masovna-silovanja-njemica-u-reziji-sovjetskih-vojnika-su-tabu-tema-/https://www.vecernji.hr/vijesti/masovna-silovanja-i-danas-su-tabu-tema-75-godina-nakon-rata-/https://vojnapovijest.vecernji.hr/vojna-povijest/silovanje-zena-nakon-ww2-rata-gore-nego-sto-se-mislilo

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.04.2024 ob 10:56 Karel K. gost

      Pustite ga pri miru, saj ve kaj dela, kot ti kateri so se takrat zbrali v tej Vidmarjevi hiši, so se zbrali zaradi tega, da bodo prevzeli avsolutno oblast, ko bodo borci proti okjupatorjem zmagali, se on danes na isti način bori le za to, da bi ohranil oblast v svojih rokah, namesto, da bi dva mandata preživel v resnem zaporniškem režimu zaradi svojih dosedanjih nedovoljenih poslov in neumnostih, ki jih je povzročil v dveh letih predsednikovanja. Ta izjava je bolna njegova domišljija, katra ima namen propagande, ne pa dejanskega njegovega hotenja. A ni ga sram, ne sramuje se nobene svoje laži, negativne propagande, manipulacije, korupcijske dejavnosti. Enako počno njegovi služabniki in tisti kot je Lotrič, ki se mu prilizujejo, da bi mu bili všečni, ko ta Lotrič reče, da je krvava titoisitčna revolucija temelj samostojne Slovenije. pa to izjavljajo tituizmu prijazni zgodovinarji in s pridrškom, saj vedo, da je to farsa, laž brez primera.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.04.2024 ob 11:02 gost

      Prekleti komunisti,največje zlo v zgodovini človeštva.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2024 ob 11:33 gost

        Gost 11.02 - Nikoli nisem podpirala komunizma, vendar tvoj kmentar ispričuje, da si tudi ti veliko zlo človeštva.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.04.2024 ob 11:24 Busybee gost

      Posranica od Golobčka posrančka Pernatega🤣🤣🤣kaj res misliš Robi da smo tako neumni da bomo kupili te tvoje bolane finte? Slovenija te je že prebrala in na naslednjih volitvah boš popušil na celi črti. Aja pa tisto golazen tipa Nika Kovač in Jaša Jenull lahko vzameš s sabo na smetišče zgodovine....fuj bljak in bljek na bruhanje mi gre tvoja pojava in tvoje nebuloze

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.04.2024 ob 11:32 CELJAN gost

      GRIMS JE IDIOT IN IDIOT BO DO KONCA ŽIVLENJA-------------------POGLEDA NAJ SE PRED OGLEDALO IN BO VIDEL IDIOTA.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.04.2024 ob 11:35 gost

      Celjan - Grims bo v ogledalu videl tebe kane.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.04.2024 ob 11:37 CELJAN gost

      ISTI SI KOT GRIMS---------------IDIOT.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.04.2024 ob 11:53 CELJAN gost

      TELE SI TI IN TELE BOŠ OSTAL DO SMRTI-------------IDIOT JANŠEV.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.04.2024 ob 12:13 Karel.k. II gost

      tI Karči, moj bratranec si totalnu skrenu, tebi ne pomaga več ni psihiatrija, pa več, kaj so se očetje pogovarjali, da ne smeva biti taka titoista, pa si kljub temu še večji. Pejt v rit.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2024 ob 15:55 Karel K. gost

        Džaože, zdaj se pa že v transu in ti bije zadnja ura, ko ti mene imaš za bratranca. Jaz bratranca sploh nimam, sem imel dva vendar sta že oba pokojna. Ta bratranca sta bila potomca moje tete, torej sestre mojega očeta, onadva pa sta se malokdaj srečala, saj sta bila oddaljena eden od drugega in teta ni bila politično podkovana, ni imela interesa za to. Več ti je zmanjkalo argumentov s katerimi bi me kompromitiral, diskreditiral in kriminaliziral, da bi na ta način skril tvoje sedanje zločine in tvojih predhodnikov nad slovenskim narodom, nad politiko, gospodarstvom državo.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.04.2024 ob 12:27 gost gost

      TO JE KOLTURA SLOVENCEV TO JE LAŽ VI KI TO PIŠETE STE PRITEPENCI BALKANSKI NE ZNATE SE OBNAŠATI KOT SLOVENEC SRAMOTA ŠE DOSTI TRAJEKTOV DE TRBELO BANDA MA VUČIŠ PRAV KA MAMO V SLOVENIJI

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.04.2024 ob 12:39 gost

      Daj utihni vsrani in pokvarjeni holob, kdo te še jemlje resno?

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.04.2024 ob 13:39 Janez Janša gost

      Še kaj plešete golobčkovi ?

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.04.2024 ob 13:56 smrkci gost

      Gospod prešeren mislim golob ali grlica ali kaj si že nema veze kajsi,vedi ti in tvoja banda,dokler vas bodo kapitalisti financirali boste plesali tako kot bodo kapitalisti hoteli.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2024 ob 15:59 Karel K. gost

        13,56, vse si odlično napisal, le ne primerjaj ga z prešernom in Prešernu ne delaj sramote. Financira pa ga zares njegova krvavordeča kapitalistična banda kateri so to postali iz nekdanjih rdečih direktorjev, zdaj pa so tu že njihovi potomci. Nekje sem prebral na tem portalu, da kapitalisti izkoriščajo slovenskega delovnega človeka. Ti rdeči kapitalisti odžirajo plače slovenskemu delovnemu človeku, da lahko potem financira sebe ta hinavska lažniva perverzna titoistična banda zdaj z Golobom, Klakočarjevo in Musarjevo na čelu.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.04.2024 ob 16:25 Golob gost

      Gibanje Svoboda je ena največjih političnih potegavščin novodobne Slovenije. Prav nobena volilna obljuba ni bila realizirana. Življenje pa se je strahovito podražilo. G. Golob & co., že evropske volitve bodo pokazatelj vaše politične prihodnosti. Izgubili ste neverjetno dosti volilcev, izgubili ste ljudi iz ožjega kroga stranke, pridobili dobesedno NIKOGAR. Novak Tinčekov, poslanec iz MS, je prozorna podoba politika. Verjetno je njegov najljubši hit "plesal je eno poletje". Potem pa lopata in kramp.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      27.04.2024 ob 18:55 gost

      Desni,,,, pedri,,,, kj pa taka nervoza. Ta dan osvobodilne fronte je najbolj vesel Janez Janša. Ker ga to spominja na njegove madotne dni. Ko je z jugoslovansko zasavo kea je imela rdečo zvezdo maširal v Jajce na sestanek vseh komunistov Jugoslavije.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      27.04.2024 ob 20:44 gost

      Posebna šola,geli bar.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      27.04.2024 ob 21:42 Vuk Rupnik gost

      Grims je edini pravi politik, ki ima jajca in se zavzema za slovenske vrednote, vsi drugi so pizduni, na čelu pernatim Holobom, Šarcom, Mesečovo levico in SD, ki so izdajalci slovenskega naroda. Vse te naštete bi jaz podobno, kot so počeli partizani, jih zmetal v hudo jamo, jamo zadelal in naj bi tam gnilili do svojega bridkega konca.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      28.04.2024 ob 6:25 TITO gost

      VUK RUPNIK ti si izdajalec slovenskega naroda GRIMS nebi smel biti poslanec, ker ima hišo, ki jo daje v najem. SRAMOTA.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      28.04.2024 ob 6:36 gost

      Spoštovani! "Spoštovani!" Po teh komentarji se pa res, res vidim kdo ste (smo) Prekmurci! Zaostali, nerazgledani...zakaj se nam smeji Slovenija! Škoda, da taki prevladujete v tej lepi pokrajini!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      28.04.2024 ob 13:17 JJ gost

      Janša je imel rad titovko na glavi. Danes? Sam sebe negira.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      29.04.2024 ob 22:03 Aha gost

      Levi ali desni to nima veze.kapiraliste ki so hujši kot Keri drugi po svetu treba iztrebiti uničit požgat ti so zdaj zli človeštva ni poštenosi pa realnosti pa pišite kaj hočete tak je

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.