https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

To so pozitivni učinki limonade

04.05.2024 ob 8:00  

Ko temperature naraščajo, radi posežemo po raznih osvežilnih sokovih, še posebej priljubljena pa je limonada. Preberite si zgodovino te priljubljene pijače in njene pozitivne učinke na telo.

Prva nedelja v maju je rezervirana za mednarodni dan limonade, letos bo to v nedeljo, 5. maja.

Limonada je osvežilna pijača, narejena iz limoninega soka, vode in sladila, običajno sladkorja. Je brezčasna klasika, ki jo uživajo po vsem svetu zaradi trpkega in sladkega okusa.

Zgodovina limonade sega v starodavni Egipt. Najzgodnejši zapisi o uživanju limonade segajo že v 12. stoletje, ko so Egipčani naredili primitivno različico z limoninim sokom in sladkorjem.

Iz Egipta se je limonada razširila v Sredozemlje, kjer je postala priljubljena, v 17. stoletju pa je limonada z evropskimi priseljenci prišla tudi v Ameriko, v ameriških tavernah pa so jo stregli kot brezalkoholno pijačo.

Obstaja več načinov priprave te okusne pijače, vendar je najboljši preprost: limono preprosto ožamemo, dodamo vodo in uživamo v osvežujočem napitku, brez dodatnega sladkorja. S tem poskrbimo za svoje telo na najboljši možen način.

Limonada ima kar nekaj pozitivnih učinkov na naše telo:

Hidracija: Limonada je odlična osvežilna pijača, ki pomaga pri ohranjanju telesne hidracije. Dnevni kozarec limonade zagotavlja zadosten vnos tekočine, ki je ključen za ohranjanje zdravja in vitalnosti.

Vitamini in minerali: Limonada je bogata z vitaminom C, ki je ključen za krepitev imunskega sistema, poleg tega pa vsebuje tudi druge pomembne vitamine in minerale, kot so vitamin B6, kalij in folna kislina. Redno uživanje limonade lahko pomaga pri vzdrževanju uravnotežene prehrane.

Prebava: Limonin sok lahko blagodejno vpliva na prebavo. Spodbuja proizvodnjo želodčne kisline, kar olajša prebavo hrane, hkrati pa lahko pomaga tudi pri spodbujanju črevesne gibljivosti, kar prispeva k boljši prebavi.

Razstrupljanje: Limonada ima tudi razstrupljevalne lastnosti. Limonin sok spodbuja delovanje jeter in ledvic, ki sta ključna organa pri razstrupljanju telesa, ter pomaga pri izločanju strupenih snovi iz telesa preko uriniranja.

Vendar pozor, limonin sok je kisel, kar lahko na dolgi rok vpliva na zdravje vaših zob. Kislina v limonadi lahko namreč poškoduje zobno sklenino, zato je priporočljivo, da si po pitju limonade z vodo splahnete usta.

*Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.05.2024 ob 9:16 gost

      Največ pozitivnih učinkov ima pivička lepo ohlajena. Limona tipa samo ta zadnjo skop potegne.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.05.2024 ob 21:43 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐄𝐬𝐡𝐨𝐩𝐂𝐫𝐚𝐳𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.