https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Vstop Italijanov v Muro 05 zdaj pod vprašajem

Murska Sobota, 19.1.2012  

Finančna injekcija italijanskega investitorja v Muro 05 od danes naprej pod vprašajem.

Uvodoma se je predsednik Mure 05 Miroslav Topič na tiskovni konferenci opravičil za zamudo in povedal, da so bili še na sestanku na Mestni občini Murska Sobota, ugotovljeno pa je bilo, da so še določene nejasnosti, zato so si vzeli še nekaj časa za premislek.

Povedal je, da so se z morebitnimi italijanskimi investitorji pogovarjali o petletnem sodelovanju, pri katerem mora biti transparentno poslovanje, so se pa med sestankom pri murskosoboškem županu Antonu Štihcu pokazale določene ovire, zaradi česar se je stvar nekoliko zakomplicirala.

Kristjan Gregorič, predstavnik investorja, je pojasnil, da se je stvar po sestanku s Štihcem zapletla, eden (menda ne edini) razlog pa naj bi bili reflektorji, ki jih mora Mura 05 imeti, če želi prejeti prvoligaško licenco. Štihec naj se ne bi strinjal s tem, da breme postavitve reflektorjev pade na občino, zato so italijanski investitorji od danes namesto korak bližje, korak dlje od sodelovanja z Muro 05. Do dokončne odločitve o morebitnem sodelovanju naj bi prišlo po 1. februarju, po seji mestnega sveta, ko bo sprejet proračun.

Gregorič je razkril, da so investitorji skupina poslovnežev, ki imajo izkušnje iz nogometa, sama skupina pa deluje na področju metalurgije in financ. Gre za podjetje Geofocus Solution, registrirano v Angliji. Znesek financiranja ni bil razkrit, po besedah predstavnika investitorja bi šlo za vložek, da bi pokril vse dolgove in da bi zadostoval za miren konec dela sezone in naslednja štiri leta.

Pogoj investitorjev za sodelovanje je bil, da ostanejo razmerja med klubom in občino nespremenjena, za kar pa od danes naprej nimajo nobenih zagotovil.

Po besedah predsednika Mure 05 Miroslava Topiča bi moral interes lokalne skupnosti biti, da klub mora preživeti, a se je zdaj, ko je klub našel investitorja, zalomilo. Topič poudarja, da se investitorji ne umikajo, si pa bodo vzeli čas za premislek. Če vložka iz Italije ne bo, je ogrožen tudi obstoj kluba, je dejal prvi mož črno-belih.

Spomnimo, da je murskosoboški župan Anton Štihec pred začetkom sezone Muri 05 obljubil vso podporo, a očitno je danes zgodba z njegove strani drugačna ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. zizi23
      19.01.2012 ob 17:29 zizi23

      topic je navaden blefer. probau je ze sto stvarij vse mu je spodletelo. ka te misslite ka je stihec tak naiven ka de samo tak dau posle v roke neksnoj firmi iz italije stera ma sedez v angliji. smesno italijani bi meli klub , finansirala pa bi obcina. hah ha ha tou je vas topic

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. pilot
      19.01.2012 ob 17:30 pilot

      Pa tak lepo je zgledalo! Angleži so ravno Muro pa Topiča in Celeca najšli, ka do jima peneze davali. Če bi to bilo tak enostavno, bi jih že prej kdo popapal ( Maribo, Olimpija, Koper ). Mogoče pa se le premislijo, upajmo, če nede problem ostati v prvi ligi. Dečki za breje golobe ne bodo igrali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. xerox
      19.01.2012 ob 17:50 xerox

      Kelgo ge znan Topič vlaga v tej klub ogromno enregije in tau šenki. Vej pa če do ščeli v prvoj lige špilati do mogle meti reflektore. Očitno se stvar bremza zatau ka so tu eni drujge interese...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. xx
      19.01.2012 ob 19:17 xx

      sramota občine kera ma klub v ponos sloveniji sramota glavno ka oni vlagajo v odbojko pa vaterpolo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. BAMBINO
      19.01.2012 ob 19:29 BAMBINO

      zizek, neven kak lejko praveš v ton primere, ka je topič blefer?!? ka un tu blefera?? če se pa vijde, ka občina bremza!!!itak ka občina financera za stadion, če je pa OBČINSKE!!!! neje v lasti mure!!! investitori so nej klub kujpile!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Sobocan
      19.01.2012 ob 19:30 Sobocan

      Kak so lidge čudni. Gda pride investitor, te javkajo ka do tej vlagali v muro gda pa nega pejnaz te pa se lidge bunijo zakoj uprava nika ne zrikta. ČUDA! štihec pa naj zdaj drži besedo nej ka mučka zdaj pa. Keri malo poznamo ozadje znamo ka so v ozadji njegove osebne zamere.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. menedzer
      19.01.2012 ob 20:22 menedzer

      Nenormalni ste! Samo nakladanje, nakladanje in nakladanjeeeee!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. pilot
      19.01.2012 ob 23:46 pilot

      Reflektorov še en čas nete meli, ka Štihec nej nori, ka de van jih napravo, te pa ga na naslednijih lokalnih volitvah nete volili. Topič ide k njemi samo ko peneze nuca, da pa peneze dobi pa ide na Murski val na "Kak san zluftal". Tej ka urejajo to oddajo so "Sobočanci" in pozabljajo, da v Pomurji mamo še enega prvo ligaša. V Soboti bodite objektivni pa bo vse OK. Italijani pa naj pridejo, pa de van bokše. V Lendavo naj bi prišli MOL Hungarya, tej majo peneze!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. blue
      20.01.2012 ob 0:05 blue

      nej samo ka ga nemo volile, še za KS nede daubo glasov!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. tin
      20.01.2012 ob 7:41 tin

      To Muro trberj razterate ka samo zgubo delajo pa zdrahe

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. legenda57
      20.01.2012 ob 13:05 legenda57

      @tin-pokrij se,ka te nemo več gledo.........

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. BAMBINO
      20.01.2012 ob 15:17 BAMBINO

      @pilot - ka zaj ščeš povedate, ka nafte nika ne omenjajo?? ka so igralce ale trener nej v oddaje?? te si ti očitno še nikole nej poslušo tej odaje!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.