https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Objavljen javni razpis za izbor sofinanciranja investicij v športno infrastrukturo

14.05.2024 ob 15:45  

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je 10. maja objavilo Javni razpis 2024 za izbor sofinanciranja investicij v športno infrastrukturo. Upravičenke do sofinanciranja investicij so občine, skupaj pa je na voljo dobrih 32,4 milijona evrov sredstev.


Na ministrstvu so izvedli temeljito analizo izvedbe lanskoletnega razpisa za sofinanciranje športne infrastrukture. Pred objavo razpisa so tudi povabili vse občine na posvet. Na podlagi vseh ugotovitev so tokrat objavili javni razpis v skupni višini 32.418.787 evrov, pri čemer je v letu 2024 za sofinanciranje investicij namenjenih 22.418.787 evrov, za večje investicije pa bodo sredstva v okviru tega razpisa na voljo tudi v letu 2025, in sicer v višini 10.000.000 evrov.

Minister Matjaž Han ob tem poudarja: »Z župani in županjami smo pred pripravo razpisa izvedli temeljita posvetovanja in srečanja. Javni razpis je zato v največji možni meri prilagojen potrebam lokalnih skupnosti. Dobra športna infrastruktura je pomembna za razvoj in obstoj vseh oblik športa. Poleg tega pa pomeni tudi dodatno dobrobit z vidika turistične ponudbe kraja. Med drugim omogoča gostovanje športnih tekem in treninge klubov.«

Z javnim razpisom bodo sofinancirali novogradnjo, obnovo in rekonstrukcijo javnih športnih objektov, posodobitev ali vzpostavitev novih zunanjih športnih površin, ureditev dostopnosti do javnih športnih objektov in zunanjih športnih površin za funkcionalno ovirane ter protiplazno in protipoplavno zaščito javnih športnih objektov in zunanjih športnih površin.

Zbiranje predlogov za sofinanciranje po tem javnem razpisu bo potekalo v dveh različnih sklopih:

  • Sklop 1 – investicije v obnovo, novogradnjo in rekonstrukcijo javnih športnih objektov,
  • Sklop 2 – investicije v posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin.

Z javnim razpisom bodo nadaljevali s sofinanciranjem v javno športno infrastrukturo. S tem želijo doseči športno tehnološko posodobitev obstoječih zunanjih športnih površin in javnih športnih objektov ter povečati število javnih športnih objektov in zunanjih športnih površin, poroča Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2024 ob 16:40 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2024 ob 0:20 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2024 ob 12:31 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.