https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Zdravstvenem domu Ljutomer krajše čakalne dobe, napovedali tudi novo naložbo

Ljutomer, 14.06.2024 ob 14:55  

Zdravstveni dom Ljutomer je ponovno izvedel spletno anketo o zadovoljstvu uporabnikov z njihovimi storitvami. Njihovo delo in trud na mnogih področjih se obrestuje, saj rezultati ankete kažejo, da so se na vseh področjih izboljšali. Direktor ZD Ljutomer Boštjan Pihlar, strokovna vodja ZD Jasmina Kolar in pomočnica direktorja za zdravstveno nego Renata Škrget so predstavili rezultate ankete, načrte in povedali še kaj. 

Anketiranci so zadovoljni z oddelkom za naročanje, skrajšala se je tudi čakalna doba, saj je večina obiskovalcev označila, da sploh ne čakajo na zdravstveno storitev ali pa nanjo čakajo manj kot 30 minut. Izkušnjo ob obisku so povprečno ocenili s številko 4 od 5, zadovoljni pa so tudi s spletno stranjo, ki jo zaposleni redno osvežujejo. Direktor pravi, da so številke odraz dela zaposlenih, ki so profesionalni, empatični, strokovni in prijazni. Prijaznosti in korektnega odnosa si želi tudi za zdravstveno osebje in dodaja: "Tudi zdravstveni delavci s(m)o samo ljudje."

Zastavljeni cilji so realizirani, delajo pa že na novih

Zdravstveni dom Ljutomer je namreč od začetka leta samooskrben z električno energijo. Prejšnji konec tedna so izvedli nakup reševalnega vozila, velik korak pa je tudi nabava ortopana, ki bo zdaj omogočila RTG zobovja tudi v Ljutomeru. Načrtujejo predvsem ohranitev trenutnega nivoja in ohranjanje zadovoljstva pacientov, delajo pa tudi na povečanju prepoznavnosti ZD Ljutomer in njihovih zaposlenih. Direktor Boštjan Pihlar dodaja: »Zaposleni so največja dodana vrednost našega zdravstvenega doma. Super je oprema, super so zidovi, lep zdravstveni dom imamo, jaz pravim, da enega najlepših zdravstvenih domov v Sloveniji, ampak največja dodana vrednost je duša, ki jo dajejo zaposleni.« Direktor pravi, da se na njih kot na primer dobre prakse že obračajo nekateri zavodi.

Področje preventive zdravja

Ena največjih pridobitev lansko leto je bila ustanovitev Centra za krepitev zdravja, ki deluje na področju preventive zdravja in organizira različne delavnice, svetovanja in promocijo zdravja nasploh. Med drugim ozaveščajo in učijo o zdravem načinu življenja, pomenu telesne aktivnosti in duševnega zdravja. »S preventivo lahko preprečimo ali omilimo marsikatero bolezen.« poudarja Renata Škrget, pomočnica direktorja za zdravstveno nego.

Nimajo kadrovskih težav

Gospod Pihlar o kadru: "Intenzivna kadrovska politika nam zagotavlja, da nimamo kadrovskih težav. Zobozdravstvo smo dvignili za dve tri stopničke, imamo štiri pedriatrinje, šest zdravnikov in zdravnic družinske medicine, v prihodnje se nam priključuje več specializantov in specializantk. Tudi preko štipendijskih shem smo poskrbeli za to, da kadrovskega manjka v ZD Ljutomer naj ne bi bilo. Zagotovili smo si kadrovsko stabilnost, sorazmerno mlad kader pa je tudi tisto, kar je najbolj pretehtalo pri ohranitvi naše dežurne službe."

Kakšni so njihovi načrti in cilji?

Naprej bodo izvajali preventivne programe v okviru CKZ-ja, okrepili bodo specialistične storitve, načrtujejo okrepitev rentgena, s čimer so že začeli, ter delovanje kardiološke in diabetološke ambulante. Cilj je razbremeniti zdravnike, predvsem z uporabo portala doZdravnika.si., ki omogoča naročanje zdravil, napotnic, urejanje bolniškega staleža in komunikacijo z ambulanto izbranega zdravnika. Za tiste, ki jim tehnologija ni blizu, bodo še zmeraj dosegljivi na druge načine.

Velika investicija

Njihova največja zgodba v letošnjem letu pa je pridobitev nepovratnih sredstev za investicijo nadgradnje Zdravstvenega doma Ljutomer. Na razpisu Ministrstva za zdravje so pridobili 1.400.000 evrov. V sklopu investicije med drugim načrtujejo nadzidavo zdravstvenega doma, ureditev parkirnih mest, nove sprejemnice in dodatne ambulante splošne medicine. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2024 ob 15:21 gost

      Primarni nivo dobro posluje zaradi tega sekundarni propada.Čim več pacijentov pošljite na urgenco več boste prišparal

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.06.2024 ob 23:23 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.06.2024 ob 22:19 gost

      V Veržeju pa tri mesece niste bili sposobni najti nadomestne zdravnice/zdravnika👎🏻. Ni vse zlato, kar se sveti!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.06.2024 ob 13:36 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.