https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kakšne bodo nove cene goriv?

15.06.2024 ob 15:40  

Cene goriv in kurilnega olja se bodo spremenile v torek, 18. junija, kot običajno vsak drugi teden.


Torkove spremembe cen goriv bodo razveselile lastnike vozil in tudi vse tiste, ki razmišljajo o nakupu zaloge kurilnega olja. Četudi je današnja cena nafte za spoznanje nad ravnjo pred dvema tednoma, pa je zaradi upada vrednosti črnega zlata na štirimesečno dno v obravnavanem 14-dnevnem obdobju povprečna cena goriv na sredozemskih borz nižja, kot to velja za drugo polovico maja.

Te dni je bilo veliko govora o spremembi marž, upoštevanju stroškov dodajanja biogoriv ter podaljšanju obdobja določanja cen z dveh tednov na štiri tedne. Vlada se je naposled odločila, da ne ustreže trgovcem in marže pusti na ravni, ki je po pričevanju trgovcev prenizka za rentabilno delovanje, na drugi strani pa opustila idejo določanja cene na vsake štiri tedne Uredba, ki bo začela veljati v torek, bi tako za eno leto zacementirala marže na ravni, ki se trgovcem zdi prenizka.

Ob nespremenjenih maržah in po zdajšnjem obračunavanju stroška dodajanja biogoriv, ocenjujejo, da bodo goriva v torek nekoliko cenejša. Iz podatkov analize časnika Moje finance izhaja, da bo cena bencina upadla za dva do tri cente, na približno 1,45 evra, kar bi bilo najmanj od letošnjega februarja.

Pocenitev se pričakuje tudi pri dizlu, a kot izhaja iz osrednje napovedi, bi upad cene lahko bil manj izrazit kot pri bencinu. Pričakujejo, da se bo liter dizla pocenil za nekaj manj kot cent, na nekaj manj kot 1,46 evra. Če se oceni za dizel in bencin izkažeta za pravilni, bo dizel po dveh mesecih zopet dražji od bencina, cena pa bi bila vseeno najnižja v zadnjih štirih mesecih.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.06.2024 ob 21:55 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.06.2024 ob 21:57 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐌𝐨𝐧𝐞𝐲𝐏𝐚𝐲𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.