https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Prva prometna nesreča s smrtnim izidom v Pomurju letos

04.02.2012 ob 14:36  

Danes ob 11.20 uri se je na regionalni cesti med Gomilicami in Veliko Polano zaradi neprilagojene hitrosti zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 29-letni voznik osebnega avtomobila. Pokojni voznik je letošnja prva žrtev na pomurskih cestah.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je pokojni voznik peljal z osebnim avtomobilom Renault Megane iz smeri Gomilice, v smeri Velike Polane. Zaradi neprilagojene hitrosti je v blagem levem ovinku zapeljal na desno bankino, kjer je izgubil oblast nad vozilom. Nato je avtomobil zdrsel čez celotno vozišče v levi obcestni jarek, kjer se je prevrnil na desni bok in za tem s streho močno trčil v drevo na cesti. Po trčenju je avtomobil spet obstal na kolesih.

Simbolična fotografija (foto: sxc.hu)

Posledice trčenja so bile tako hude, da je voznik, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim  pasom, na kraju umrl. Voznikovo smrt je na kraju potrdil dežurni zdravnik. Odrejena je bila obdukcija, ki bo pokazala točen vzrok smrti. Materialna škoda na avtomobilu po nestrokovni oceni policistov znaša deset tisoč evrov. V času reševanja prometne nesreče je bila regionalna cesta popolnoma zaprta za ves promet. O nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec, ki se ogleda nista udeležila.

    Fotogalerija