https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Vse štiri selekcije nogometašic Pomurja državne prvakinje!

Slovenj Gradec, 5.2.2012  

Nekaj čez 100 igralk, strokovnega vodstva, spremljevalnega osebja in navijačev Teleing Pomurja je včeraj spremljalo kar nekaj tekem za infarkt v športni dvorani v Slovenj Gradcu. Ni jim bilo žal niti ene same minute preživete na tem tekmovanju, saj so zvečer ob 21.15 še članice Teleing Pomurja dvignile zmagovalni pokal visoko v zrak. Tako so se iz finala vrnili z vsemi štirimi naslovi.

V Slovenj Gradcu se je dopoldne začelo finale dvoranskega državnega prvenstva v nogometu, kjer so Prekmurke osvojile že dva naslova prvakinj. V starostni kategoriji U–12 so nogometašice Teleinga Pomurja Beltinec v polfinalu premagale Maribor z 2:0 in v finalu še novomeško Krko s 4:2. Na finalni tekmi so za Prekmurke dosegle zadetke: Luana Zaimi 2 ter Vita Šiftar in Sara Makovec po enega.

Prekmurke so postale državne prvakinje tudi v kategoriji U–14 po zmagi v polfinalu proti Krki s 3:0 in v finalu še proti Rudarju/Škale s 4:2. Na finalni tekmi so za Beltinčanke bile strelke: Kaja Horvat, Špela Rozmarić, Melani Jelen in Špela Kobl.

V konkurenci U-17 so nogometašice Teleing Pomurja v polfinalu premagale Maribor po izvajanju kazenskih strelov s 4:3, potem ko je po rednem delu bilo 1:1. Za Teleing je zadela Nina Marič. V finalu so bile nasprotnice ekipa Velesovega. Boljše so začele Gorenjke in so še 6 minut pred koncem vodile z 2:0. V končnici pa je uspelo igralkam Teleinga 2-krat zadeti preko Damjane Antolin in finale so odločili kazenski streli. Teleing Pomurje Beltinci so se veselili še tretjič.

Članice so pričele svoje pot do naslova z zmago proti ekipi Velesovega. Za zmago 6:0 so zadele Tanja Vrabel 3x, Mateja Zver, Staša Špur in Tjaša Tibaut. Finale je prineslo končnico za infarkt, saj se po hitrem vodstvu Pomurk, ko je zadela Tanja Vrabel, Jevničanke niso predale in v zadnjih sekundah prvega polčasa izenačijo. Čeprav so Pomurke po igri gospodarili na igrišču, ekipa Jevnice zadene še drugič in še dve minuti pred koncem kaže na zmago nasprotni ekipi. Vendar se s tem niso strinjale  igralke Pomurja in najprej zadene za izenačenje Tanja Vrabel, nato 20 sekund pred koncem pa še za končnih 3:2. Tako so nogometašice Pomurja dosegl štiri naslove državnih prvakinj ali klasični poker!

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. jonie
      05.02.2012 ob 14:26 jonie

      Ja vejpa fala boge ka so prvakinje! Tak vsi pejnezi iz občinske blagajne idejo za ženski pa moški fuzbal v beltincaj, za ostalih 7 vasij pa nega pejnez. cigani eni ! nanč nemrejo oz. neščejo prispevati 200€ za občinski turnir v Pikadi keri bi zaj že buo 8. tradicionalni!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lujzi_
      05.02.2012 ob 15:48 lujzi_

      jebote pikada...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. xerox
      05.02.2012 ob 16:02 xerox

      Vej pa kakšne stroške pa maš z organizacijo pikado turnira? Pikado je egsotičen v glavnon gostilniški šport in tau je dejstvo... Nogomet je pa šport številka ena v Prekmurje pa tau je tüdi dejstvo...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. jonie
      05.02.2012 ob 17:56 jonie

      mej ti dejstva kakšna ščeš, ide se o ton ka občina vse da samo beltinskima kluboma vsi ostali pa dobijo drobtine ali še to nej in kak so ŽNK prišli v beltince dobijo ostali klubi v občini dosta dosta menje podpore

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. dado44
      06.02.2012 ob 17:49 dado44

      faušarija prekmurska. namesto čestitk, takšni odziv. hvale vredno.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.